21 Nisan 2012 Cumartesi günü saat 20:00'de Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Vekili Ferhat BURAKGAZİ'nin yanı sıra İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY protokol üyeleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Ülkemizin değişik yörelerine ait halk danslarının sergilendiği gösteri sonunda bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA, Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan faaliyetlerden söz ettikten sonra ; “Faaliyetlerin gerçekleşmesinde bizden desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Süleyman KAHRAMAN olmak üzere Vali Yardımcımız Ferhat BURAKGAZİ'ye, gece gündüz demeden çalışan müdürlüğümüzün değerli personellerine ve siz değerli Karaman halkına teşekkür ederim” dedi.

Vali Vekili Ferhat BURAKGAZİ ise Devlet Halk Dansları Topluluğunun başarılarına vurgu yaptığı konuşmasında; “35 yıldır Türk halk danslarını, müziğini ve giysilerini özüne dokunmadan, ancak kendine özgü bir sanat yapısı içerisinde geliştirerek, ülkemizin çeşitli yörelerine ait halk danslarından seçkin örnekler sunan topluluğumuzu büyük bir keyifle izledik. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında nice üstün sanat ödülleri alan Kültür Bakanlığımız Devlet Halk Dansları Topluluğunun çok değerli sanatçılarına ve yönetmeni Kemal SEKMEN Bey'e bizlere bu güzel geceyi yaşattıkları için, başta Sayın Valimiz Süleyman KAHRAMAN ve siz değerli Karamanlı hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Vekili Ferhat BURAKGAZİ , Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN adına Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmeni Kemal SEKMEN'e Mevlana, Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey'in heykelciklerinin yer aldığı biblo hediye etti. Program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.