Aktekke Kent Meydanında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesiyle gerçekleşen etkinliğe küçük, büyük herkes katıldı.

Etkinlikte Karaman Vali Yardımcısı V. Muammer Balcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selmani Karaçam, Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Okul Müdürü Şuayip Konukseven, okul öğretmenleri de hazır bulundu.
Program yöresel kıyafetlerle göz kamaştıran halk oyunlarını ekibinin muhteşem gösterisiyle başladı. Ardından Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik öğretmenlerinin oluşturduğu müzik grubunun Türk Halk Müziği konseri, çok beğenilirken halk tarafından, yoğun alkış aldı. Müzik parçalarının ritmi hızlandığında kendi alamayanlar, oyunlarıyla da müziklere eşlik etti. 

Dilek Fenerleri Gökyüzüne Bırakıldı

Etkinlikte, öğretmenlere ve öğrenciler ile programa katılan vatandaşlara dilek fenerleri dağıtıldı. Ateşlenen Dilek Fenerleri kent merkezinde gökyüzüne bırakılırken, ateş topu halinde karanlıkta aydınlanan fenerler için mutluluk dilendi. 

Misafir İspanyollar Eşlik Etti
Bu arada Avrupa Birliği Projesi kapsamında Yem Sanayi İlkokulunun konukları olan İspanyol misafirler de etkinliklere katıldılar. Karamanlı vatandaşlarla kaynaşan İspanyollar halay çekip, oyun oynadılar.

Program sonrası vatandaşlar Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Okulu idarecileri ve öğretmenlerini tebrik ettiler.