Akçev’den yapılan açıklamada, zorlu kış şartlarında doğadaki kuşlar ve yabani hayvanlar açlık riski ile karşı karşıya kalmaktadır.

Çevremizde bir denge unsuru olarak yaratılan bu hayvanlara Allah (C.C.) kendini zikretme görevi ve kabiliyeti vermiştir: Yedi (kat) gök, yer ve onların içindekiler O’nu tesbih eder. O’na, hamd ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur.Fakat (siz) onların tesbihlerini anlayamazsınız. Doğrusu O, Halîm’dir (cezaya acele etmez ve) çok bağışlayıcıdır.(İsra/44)” “Görmez misin ki göklerde ve yerdekiler ve havada kanat çırparak uçan (sıra sıra) kuşlar, bizzat Allah’ı tesbih ederler! Her biri duasını da, tesbihini de kesin şekilde bilir. Allah onların yaptıklarını hakkıyla bilendir.(Nur/41)” buyuran yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bütün kâinatın Allah (CC)’ı zikrettiğini haber vermektedir.


Akçev ve Çeküd olarak çevremize sahip çıkmak adına herkesin yapabileceği bir şeyler vardır.Evlerimizde kullanmadığımız mısır,bulgur vb. yiyecekleri bahçemize, balkon kenarlarına,pencere önlerine bırakarak duyarlılığımızı gösterebiliriz.