28 Ekim tarihinde Ermenek İlçesi Güneyyurt beldesinde meydana gelen maden kazasını değerlendirmek üzere 9 Aralık Salı günü İl Müftümüz Nuri Değirmenci'nin başkalığında Ermenek İlçe Müftüsü Mehmet Seven, Başyayla İlçe Müftüsü İrfan Açık ve Sarıveliler Müftü Vekili Mustafa Gezgin'in katıldığı bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda 28 Ekim tarihi itibariyle meydana gelen kaza mahalline İl Müftümüz Nuri Değirmenci. Ermenek Müftüsü Mehmet Seven, Başyayla Müftüsü irfan Açık olay gününden son güne kadar vatandaşın hizmetinde hazır bulunmuşlardır.

Kazanın meydana geldiği Ermenek bölgesine  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Murat Alkan, Cami Hizmetleri Daresi Başkanı Selahattin Çelebi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Han, Kocatepe Cami-i İmam-Hatibi Adem Karabey, Ankara Kurtuluş Cami-i İmam Hatibi Mehmet Atıcı maden ocağında mahsur kalan kardeşlerimizin yakınlarını 29-30 Ekim tarihinde ziyaret edip, sabır tavsiyelerinde bulunmuştur. 30 Ekim Perşembe günü sabah namazı Ermenek merkez Sipas Camisinde Kur’an ziyafeti programı icra edilmiş, akabinde Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından camii cemaatine vaaz ve sohbet yapılmıştır.

İl Müftülüğü olayın ilk gününden son gününe kadar sık aralıklarda olayın yaşandığı maden ocağına gitmiş; mahsur kalan vatandaşların yanında bulunmuş, kazada cansız bedenlerine ulaşılan kardeşlerimizin cenaze işlemlerinde bilfiil görev icra etmiştir. Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez,18 kasım tarihinde sekiz vatandaşımızın cenaze namazına katılmış, namazlarını kıldırmış ve akabinde herkesi teskin eden nasihatlerde bulunmuştur.

 

İl Müftüsü ve Müftü Yardımcıları, Ermenek, Başyayla İlçe Müftülükleri her daim vatandaşlarımızın yanından ayrılmamış, maddi ve manevi desteklerini esirgememiştir.

Cenazesi çıkan her bir vatandaşımızın evine ilk günden itibaren İl Müftülüğü tarafından yardım paketi verilmiş, cenazesi çıkan vatandaşların defin edildiği ilk Perşembe akşamı Ermenek ve Başyayla müftü ve çalışanları tarafından kasaba, köy ve mahallede Kur'an-ı Kerim  tilavet edilerek mevlit okunmuş ve dualar yapılmıştır.

 

Türkiye Diyanet Vakfımız 77 kurbanla birlikte, bütün cenaze sahiplerinin örflerine uygun yemek masraflarını karşılamış, ayrıca şehitlerin okuyan çocuklarına eğitim yardımı ve çeşitli gıda yardımlarında bulunmuştur. Ayrıca Ermenek İlçe Müftümüz Mehmet Seven ve çalışma arkadaşları, Başyayla İlçe Müftümüz İrfan Açık ve çalışma arkadaşları tarafından ailelerin maden ocağına gidip gelmelerinde servis hizmeti ve kurtarma çalışmalarına katılanlara konaklama hizmeti sunulmuştur.

 

Din görevlilerimiz, cenazelerin teçhiz-tekfin işlerinde ve ailelerin teskininde etkin rol almıştır.

 

Diyanet İşleri Başkanlığımız 21 Kasım Cuma günü 2 Daire Başkanı ve 1 Uzmanla cenazelerin defnedildiği köy ve kasabalara gitmiş, vaaz’u nasihatle birlikte ailelere taziyelerde bulunmuşlardır.

İl Müftülüğü olarak 18 maden şehidimize Allah'tan rahmet diler,kederli ailelere sabrı cemil niyaz ederiz