Açıklamada “Karamanın Ermenek ilçesinde 28 Ekim Cuma günü meydana gelen elim maden kazasında Devletimizin bütün kurumları ve iyi niyetli sivil toplum örgütleri seferber olmuşken kara vicdanlılar habercilik adına kara propaganda ve algı operasyonu peşindeydiler. İnsanların acılarını istismar peşindeydiler.

Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza, bakanlarımızdan milletvekillerimize, belediyelerimizden bütün kurumlarımıza kadar devletimiz tüm imkanlarıile 25. Gününde bile hala olay yerinde çalışmalarını sürdürürken paralel medya ve İsrail borazanı DHA ayakkabı kutuları ile yıkamadıkları hükümeti kara lastikle yıpratma peşindeler. Akıllarınca bir taşla üç kuş birden vurma peşindeler.

Recep dedeye en iyisnden kış şartlarına uygun deri kundura alınması için Karaman Valisi Murat Koca Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör’ e talimat veriyor. Kaymakam Eyyüp Güngör, Recep dedeye en çabuk beldede bulunan imam-hatiplerin ulaşabileceğine karar veriyor ilçe müftüsü Mehmet Seven’ e talimat veriyor. İlçe müftüsü de imam-hatip Azim Pişkin’i görevlendiriyor.

İmam-hatip Azim Pişkin ayakkabı almak üzere satıcı aynı zamanda köy muhtarı olan Nurettin Albayrak’ın dükkânına gidiyor. Kışlık bir kundura alıyor. Yörenin de yerlileri olan imam ve muhtar coğrafi yapı ve insanların yaptıkları işi olan çiftçilik ve besicilikten dolayı  kunduranın yanına birde Ermenek ile özdeşleşmiş olan Ermenek kara lastiği koyarak Recep dedeye ulaştırıyorlar. Ne bilsinler etikten ahlaktan nasibini almamış basının diline düşeceklerini!

Basın ahlakından uzak muhabirler Recep dedeye iki ayakkabı birden alındığını hatta ayağında ki ayakkabıyı ayağının şekil bozukluğu ve nasırından dolayı kendisinin kestiğini bildikleri halde “Vurun abalıya” misali lastik ayakkabı bahane devletin kurumları ve insanları karalamak şahane. “sen anlamazsın mesele ağaç değil” zihniyetinde olduğu gibi mesele ne Recep dede ne lastik ayakkabıdır. Devletin valisi, kaymakamı, müftüsü ve imamı üzerinden hükümetin ta kendisidir. Maalesef asıl üzülecek durum ise dinini diyanetini bilen bazı basın yayın ve köşe yazarları da hala kendilerini yakından tanıdığımız olayları bire bir gören tanıdık simalar paralel ve DHA’nın tuzağına düşmüş algı operasyonuna ortak olmuş ve müslümanları rencide etmiştir. Asıl üzücü olan budur. Ayağına lastik çizmeleri giyip kazazedelere her türlü desteklerini esirgemeyen vali, kaymakam, müftülük makamının gördüğü karşılık bu olmamalı idi. Yazık yazık yazık…” denildi.