Madende mahsur kalan 2 işçinin cansız bedenlerine ulaşılması üzerine Hüseyin Çolak’ın babası Mehmet Çolak gece Ermenek Devlet Hastanesine gelerek DNA testi için kan ve tükürük örneği verdi. Çolak’ın 68 yaşındaki annesi Seyde Çolak’tan ise örnekler sabah erken saatlerde sağlık ekipleri tarafından evinden alındı.
Seyde Çolak DNA testi için örneklerin alınmasına rağmen umudunu sağlık ekipleri ile yaşadığı şu diyaloğu anlatarak koruduğunu dile getirdi: “Ben hastanele gitmedim buraya geldi ekipler kanımı ve tükürüğümü aldılar ‘geçmiş olsun’ diyerek gittiler. Televizyondan duyduk. Sonra da telefon geldi ve hastaneye gitmemiz istendi. Önce eşim gitti. Gelinimden örnek alınmadı. Sadece ben ve eşimden örnekler alındı. Çocuğumu göreceğim ben bunu hissediyorum. İçimde bir his var. Sabah sağlık ekiplerine de söyledim ‘Kanımızı alıyorsunuz ama ya çocuğum diri ise oralarda’ dedim. Ama ben umudumu yitirmiyorum.” Anne Çolak, eşinin hastanede 2 işçinin cenazelerini de görmek istediğini ancak doktorlar tarafından kendisine izin verilmediğini söyleyerek; “Eşim cenazesi çıkan işçileri görmek istedi ama doktor göstermemiş. ‘Tamam amca ben bilemedim sen de bilemezsin’ demişler kendisine” diye konuştu.
MADEN OCAĞINA ALMADILAR
Kan örneklerinin helikopterle Ankara'ya gönderileceğinin bilgisinin verildiğini dile getiren Seyde Çolak maden ocağına da alınmadıklarını belirterek konuşmasını şu sözler ile dile getirdi: “Zaten maden ocağına da almıyorlar. Bana ‘anneciğim ateşin kenarına oturun ama üşürsün dediler ve burada ne yapacaksınız? Dosdoğru gidin ve Ermenek’te yerini alın. Aracınız yoksa araç verelim’ dediler.