TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YIL SONU MESAJI
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı mesajında;''
2014-2015 Eğitim-öğretim yılı sona erdi.Liselerimizden mezun olup üniversite sınavlarına girecek sevgili öğrencilerimize başarılar diliyoruz.Allah hepinize zihin açıklığı versin.
Türkiye’de hepinize yetecek aş da vardır , iş de vardır. Hiç bir zaman umutsuzluğa  ve karamsarlığa kapılmayın.Bir sınavla her şeyi kazanmayacağınız gibi ;her şeyi kaybetmeyeceğinizi de bilin.Zaten hayatın kendisi baştan sona bir sınav...
Hayatta fırsatlar da imkanlar da hep vardır.Yeter ki siz ; kendinizi iyi yetiştirin.
Üniversitelerimizden mezun olan gençlerimize de çalışacakları bir iş,mutlu olacakları eş,sağlık,huzur ve ömür boyu başarılar diliyoruz.Yıllardır Karaman’ımızda misafirimiz olan gençlerimizin gidecekleri yerlerde şehrimizden unutamayacakları güzel hatıralarla ayrılmalarını temenni ediyoruz.Şehir olarak eksiğimizi,kusurumuzu,hatamızı hoş görmelerini, affetmelerini bekliyoruz. 
Eğitim camiamızın değerli memur,hizmetli,idareci,akademisyen ve öğretmenleri :Emek verip yetiştirdiğiniz öğrencilerin bir gülücüğü,bir teşekkürü ve duası bütün yorgunluğunuzu alıp götürecektir.
Sizleri eğitimdeki baş döndürücü mevzuat ve sistem değişiklikleri yordu ,kırdı,üzdü,yıprattı...Meslek itibarımız sürekli seviye kaybına uğratıldı...Özlük haklarımız masada peşkeş çekildi.Hep 3 verildi,5 alındı ek göstergemiz ,vergi dilimimiz değişmedi.Milyarlık ciro yapan iş adamı ,müteahhit ,sarraf çocukları burs alabilirken ,bursluluk sınavına girebilmekte iken ;memur ve hizmetli çocukları bile malesef bunlardan mahrum bırakıldı...
Kamu hizmetinde ücretli hakim,ücretli doktor vb. uygulaması yokken,ne hikmetse ücretli öğretmen istihdamı var. Ve bu sayı 100 bini aştı.350 bin mezun öğretmenimiz atanmayıp bahane uyudurulurken ,makam araçları için 3,3 milyar dolar gibi bir rakam ne hazin ki “çerez parası” sayılmaktadır !
İlimizde ücretli öğretmen sayısı 600 civarındadır.En önemli meselelerden birisi de budur !
Türk milli eğitimi birilerinin takıntı ve kuruntularını tatbik edeceği alan değildir ! Türk Milli eğitimi adı üstünde milli değerlerimiz üzerine inşa edilerek ; bir devlet politikası olarak süreklilik esasına göre yürütülmelidir.
O kadar uyarmamıza rağmen; binlerce idareci haksız olarak görevden alındı.Yargıdan döndü.Şimdi derhal görevlerine  iade edilmeli, itibar ve onurlarıyla daha fazla oynanmamalıdır.
Türk milli eğitimini perişan eden 4+4+4 saçmalığına derhal son verilerek ;ülkemizin şartlarına ve ihtiyaçlarına en uygun 1+5+3 sistemine geçilmelidir.
Eğitim ,eğitimciyle ve eğitimin tüm taraflarıyla  konuşarak ,danışarak icra edilmelidir.Sistem zorlama ve dayatmalarıyla çocuklarımız ,gençlerimiz sosyal ,kültürel ve ahlaki yozlaşmayla yüz yüzedir.Milli ve manevi değerlerimizden uzaklaştırılmış gençlikle yarınlarımız nasıl teminat altında olacaktır ? Suç ve suça bulaşma yaşı korkunç derecelere ulaşmıştır.Yetkililer ,sorumlular bu manzaradan hiç mi ürpermiyor ? 
Eğitim camiasının şu anda en önemli sorunu moral ve motivasyonunun bozukluğudur. Eğitim yuvalarımızda yeniden büyük bir aşk, şevk ,heyecan dalgası oluşturulup barış ,huzur ve birlik – beraberlik havasıyla çocuk ve gençlerimizin daha nitelikli ,donanımlı yetişmelerine odaklanmalıyız !Kırılan kalpler onarılmalı ,gönüller alınmalıdır.
Sevgili öğrenciler ,tatili boşa geçirmeyin.Milli ,edebi , dini , fikri ve bilimsel kitaplar okuyun.Tarla ,bağ,bahçe ve ev işlerinde ailenize yardımcı olun.Çalışın,üretin...Emeği olmayanın yemeği olmaz.
Eğitim camiamızın her kademesindeki değerli mensuplarına; sağlık ve huzur içinde gönüllerince bir tatil diliyoruz.Emeklerinize ve eşsiz fedakarlıklarınıza gönül dolusu teşekkür ediyoruz.
En içten sevgi , selam ve saygılarımızla.