Türk Eğitim-Sen Karaman Şube başkanı Mehmet Serin konu ile ilgili yaptığı açıklamada;'

Türk Milletinin tüm milli, manevi ve ortak değerlerini temsil eden Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi, 2013 yılında da bütün üyelerinin tam destek ve fedakâr çalışmaları sonucunda yine Karaman ilinde yetkili sendika olmuştur. 22 Mayıs 2013 Çarşamba günü Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde sendika temsilcilerinin katılımında imzalanan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 30. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi gereğince yapılan mutabakat metnine göre; TÜRK EĞİTİM-SEN 1247, EĞİTİM BİR-SEN 1113, EĞİTİM-SEN 164, EĞİTİM-İŞ  187, TEÇ-SEN 39 üyeye sahiptir. Bu sonuçlara göre Türk Eğitim-Sen en yakın rakibine bile 134 fark atarak yetkisini devam ettirmiştir. Bu sonuç kesinlikle bir tesadüf değildir ve bunu sağlayan pek çok faktör vardır.  Tüm eğitim çalışanlarının hem özlük hem de mali haklarının iyileştirilmesi noktasında sürekli etkin bir mücadele sergileyen Türk Eğitim-Sen, alanlarda yapmış olduğu miting, eylem ve basın açıklamaları ile üyelerinden aldığı güçle birlikte yetkiyi yine devam ettirmiştir. 

      Türk Milletinin tüm milli ve manevi değerlerinin korunması noktasında asla taviz vermeyen, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunan, ücret sendikacılığı yanında ülke sendikacılığı noktasında da üzerine düşeni daima yapan Türk Eğitim-Sen, özellikle ’’ana dilde eğitim ve açılım’’ kisvesi adı altında bölücülüğe hizmet eden her türlü ayak oyunlarının karşısında dimdik bir şekilde net tavrını daima göstermiştir.

        Sendikacılık anlayışımız, Genel Başkanımız İsmail KONCUK’un ifade ettiği gibi ” Sendikacılık, hakkı tutup kaldırmaktır. İktidarlara göre konum alan bir zihniyetle hak arama mücadelesi mümkün değildir. Doğrularınız, gelen iktidarlara göre değişiyorsa, hakkı tutup kaldıramazsınız.” doğrultusunda oluşmuş ve bu şekilde devam edecektir.

      Bu yüzden Türk Eğitim-Sen adam gibi duruş sergileyenlerin sarsılmaz kalesidir; varlık ve birlik mücadelesinin değişmez adresidir. Bütün tezgâhlara ve işbirlikçilere karşı BİR olduk, İRİ olduk, DİRİ olduk. Bu vesile ile Türk Eğitim-Sen’in Karaman’da yetkiyi devam ettirmesinde –ki bu asla bir tesadüf değildir- emeği geçenlere ve tüm eğitim çalışanlarına göstermiş oldukları güven ve teveccühten dolayı teşekkür eder; sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz,'dedi