Karaman EĞİTİM-İş 4. Olağan Kongresini yaptı. Yapılan kongreye Karaman Eski Belediye Başkanı Yaşar Evcen, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Gökhan Alkan ve Sendika üyeleri katıldı.

Eczacılar Odasında gerçekleştirilen Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Hamza Şanlıtürk'ün katılımcılara hitaben yaptığı konuşmanın ardından seçime gidildi.

Yapılan 4. Olağan Genel kurulda; Eğitim İş Karaman İl başkanlığına  İsa Çetin  seçildi. Yönetim kuruluna,  Barış Erkılıç, Mustafa Eroğlu, Nazmi Murat Kalaycı, Fatma Kıdış Gürer, Fatma ÜNÜVAR ve Mahmut Demir seçildiler.  

Başkanlığa seçilen İsa Çetin yaptığı açıklamada; Tüzüğümüzde belirtilen temel hedef doğrultusunda, Üyelerinin üstün sorumluluk duygusuna ve eğitimin gücüne dayanarak; Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzenini, demokratikleşme ve ulusal eğitim hedefini geliştirerek korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için elinden gelen her türlü çabayı göstereceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.  

EĞİTİM - İŞ Tam bağımsızlıktan yana anti-emperyalist bir örgüt olarak, Irkçılığa, gericiliğe ve bölücülüğe karşıdır. Irk, etnik köken, dil, kültür, din, cinsiyet ve diğer nedenlerle hiçbir ayrım yapmaksızın tüm insanların değer eşitliğine inanarak, emeğin değerini alabilmesi için  Sınıf ve kitle sendikacılığını yapmaya devam edecektir. 
Eğitim- İş in talepleri;  
Dinin siyasete alet etmenin önü kesilmelidir. Devlet cemaatleşmenin önüne geçmek için gerekli tedbirleri almalı, hiçbir üniversite öğrencisini özel yurtların himayesine  bırakmamalıdır. İldeki öğrenci sayısı kadar devlet yurdu kapasitesi olmalıdır. 
Öğretmen yetiştirme sistemi Üniversitelerden alınmalıdır. Ulusal eğitim politikası ile toplumun ve bireyin ihtiyaçları gözetilerek Öğretmen yetiştirme sistemi yeniden yapılandırılmalıdır.  
Çalışma hayatında  güvencesiz ve sendikasız çalışma yasaklanmalıdır. 
Kadrosuz çalıştırmaya, taşaronlaşmaya 4/B ve 4/C ye HAYIR, eşit işe eşit ücret çalışanın hakkıdır. İLO sözleşmeleri standartlarında evrensel sendikal haklara ulaşmak ana hedeftir. Yöneticilikte liyakat sistemi esas alınmalıdır.
İyi bir gelecek planlaması ile ne okullarımıza alan dışından atama yapılmalı ne de atanamayan öğretmenimiz olmalıdır. 
Okul öncesi eğitim zorunlu eğitimin içine alınmalı, 4+4+4 ucube eğitimden vazgeçilmeli, seçmeli dersler kaldırılmalı, sanat ve spor ağırlıklı dersler bilimsel temelde zorunlu olmalıdır. 
Müfredat yeniden Atatürk İlke ve devrimleri ve ulusal değerler doğrultusunda demokratik, laik, bilimsel bir yapıya kavuşturulmalıdır.   
Kamuda taşeronlaşmaya HAYIR, her çalışan güvenceli olmalıdır. Okullarda sınıf sayıları en fazla 30 olmalı, her 300 öğrenciye bir memur, 200 öğrenci için bir hizmetli kadrosu tahsis edilmelidir. Eğitim temel insan  hakkıdır, okullara öğrenci başına ödenek ayrılmalıdır. Eğitim tamamen parasız olmalıdır.
Sağlık harcamalarında  çalışanların  katkıları  kaldırılmalıdır. 
Uzak köylerde mahrumiyet içinde yaşayan öğretmenlere farklı ücret verilmelidir. Her günlük  nöbet görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenmelidir. 
Asgari ücret 1500-TL, kamu çalışanlarının en düşük maaşı 2500-TL, öğretmenin maaş en düşük 3000-TL,  ek ders ücreti 15 TL olmalıdır. 
 Merkezi sınavlar ve YGS kaldırılarak, sınavsız bir sistemle eğitim kademeleri  arası geçiş sağlanmalıdır.  Özel dersler ve dershaneler yasaklanmalıdır. 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve yabancı dil dersleri seçmeli ders olmalıdır. 
Yabancı dil öğretimi  6. sınıftan itibaren başlamalı ve haftalık ders saati Türkçe ders saatinin 1/4 ini  geçmemelidir. Çünkü bireyler  düşün temeli oluşturamazlar.
Bu ilkeler doğrultusunda çalışacağımızı sürdüreceğimizi üyelerimize ve kamu oyuna saygıyla  duyururuz,''dedi.