Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Laboratuarı İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi kurma çalışmaları eş zamanlı olarak başlatmıştır. 

Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Laboratuarı İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi kurma çalışmaları eş zamanlı olarak başlatmıştır. Konu ile ilgili olarak Halk Sağlığı Laboratuvarında Uzman Biyolog olarak çalışan Sami KARAGÖZ ile Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Hüseyin Said ULU Kalite Yönetim Sistemi Sorumlusu olarak görevlendirilmiştir.

    Karaman halkına, birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında kaliteli ve güvenli Sağlık Hizmeti ve laboratuar hizmetini sunmak amacıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde, her iki kurumda da kalite çemberleri oluşturulmuş ve başlangıç eğitimleri tamamlanmıştır. İSO 9001-2008 standart eğitimi, Liderlik eğitimi, İletişim eğitimi, Ekip Çalışması eğitimi ve Kişisel Gelişim eğitimleri verilmiştir. Bunlara ilave olarak Risk Analizi ve Zaman Yönetimi eğitimleri, destek eğitimler olarak verilmiştir.

    Planlama ve uygulama aşamasına geçilmiştir. Misyon ve Vizyon oluşturulmuş ve bu doğrultuda Kalite politikaları ve Kalite hedefleri belirlenmiştir. Bu aşamanın içerisinde ayrıca Prosesler ve Standart Çalışma Prosedürleri hazırlanacaktır. Standardın gereklilikleri doğrultusunda, yapılanma ve uygulama işlemi tamamlandıktan sonra, sistemin son kontrolleri yapılacak ve belgelendirme aşamasına geçilecektir.