1993 yılında Belçika’da Türk Kadınlarının biraraya gelip kurduğu kısa adı ETKİ olan Eisden Türk Kadınlar Birliği yardımlarını yapmak üzere Karamana geldiler.


Kadınlara yönelik sosyal, kültürel ve eğitici faaliyetlerinin yanısıra her yıl geleneksel düzenlediği eğlencenin gelirini Türkiye ve Belçikadaki okul, kurum ve kuruluşlara bağışlayan Eisden Türk Kadınlar İşbirliği (ETKİ) bu yıl yardım elini Karaman Aile ve Sosyal Politikalar bünyesinde bulunan çocuk evine uzattı.


Karaman ilinin sıcak ilgisine karşılık geldiklerini belirten dernek başkanı Nuran Ünal, bu sene yardım için başka bir il düşündüklerini, yalnız Karamana gelip , Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, çok başarılı çalışmaların yapıldığını gördükten sonra  rotayı Karamana çevirdiklerini belirtti. Ayrıca karamana yardım yapmaktan çok büyük mutluluk ve kıvanç duyuyoruz dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan “ Etki Derneğinin kurumumuza yaptıkları anlamlı katkıdan dolayı kendilerini yürekten kutluyorum. Çocuklarımıza  ferah bir ortam kurabilmek için ellerinden gelen çabayı sarf ettiler ve sonuç ortada. Başarılarının devamını diliyor ve teşekkür ediyorum ”dedi.