Polisevi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Koca’nın yanı sıra J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Vali Yardımcısı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dehan Ataner Koçak, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.  
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılan sunumda, trafikte seyreden motorlu taşıtların “Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü İle Benzin Ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği” ve “Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ”  kapsamında uymaları gereken konular görüşüldü. 
Buna göre, karayolunda seyreden motorlu taşıtlar için;
Hususi ve resmi otomobiller ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir, diğer motorlu taşıtlar ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir olduğu ve denetimlerde; egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılmadığının ve egzoz gazı emisyon ölçüm sonuçlarının bu Yönetmelikte belirtilen sınır değerlere aykırı emisyona sebep olduğunun tespiti halinde, taşıt sahibine Çevre Kanunu’nun 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre 1755 TL idari para cezası uygulanacağı,tehlikeli atık taşıyan araçların Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun görülen lisanslı araçlarla taşınmasının zorunlu olduğu konuları hakkında komisyon üyelerine bilgi verildi.