Doğanın ilkelerini ve sınırlarını bilen, doğayla uyumlu yaşamayı ilke edinmiş öğrenciler yetiştirmek için "Ekolojik Okur Yazarlık Eğitimi" aldılar

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliği ile geçtiğimiz yıl başlatılan Türkiye’nin ilk ‘Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi’nin ikincisi 06 Ağustos 2012  tarihinde TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül davetliler ve  24 ilden 40 ilkokul ve 36 ilden 60 okul öncesi olmak üzere toplam 100 öğretmenin katılımıyla  Karaca Arboretumu’nda başladı.
Vakıf olarak toprağı, doğayı seven bir neslin yetişmesini arzuladıklarını kaydeden Sarıgül, konuşmasında; 
"Doğa bilincini halkımıza kazandırmak istiyoruz. Bugün dünyamız maalesef biokapasite açısından sıkıntıdadır. Dünyanın ortaya çıkardığı üretimi tüketiyor, yok ediyoruz. Şu anda sürekli var olanı tüketiyor ve yok ediyoruz. Buna dur diyebilmek için doğa bilinciyle yoğrulmuş gençler, çocuklara ihtiyacımız var. Bu topluluğun çok değerli öğrenciler yetiştirmesini istiyoruz. İnşallah bu eğitimin sayısını arttırarak daha çok öğretmene ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca konuşmasında öğretmenlerle beraber olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Eğitim Yalova Esenköy Hizmetiçi Eğitim Enstitütüsü'nde 17 Ağustos 2012 tarihine kadar devam etti.
İlimizden Yavru TEMA sorumluları Bayram Vanlı, Mürşide Vanlı ve Minik TEMA sorumluları Havva Nur Sezer ve Merve Uzun 77 saatlik eğitimi tamamlayıp ilimize döndü.