Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “2012 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı”  kapsamında  Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün  “El Ele Geleceğe”  İzcilik Projesi kabul edilmişti.  Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü 4 Kasım Pazar günü Kale Restoran’da projenin detaylarını konu edinen  tanıtım  etkinliği yaptı.
Tanıtım toplantısına Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Karataş, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy,  Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Turan Karataş, Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Ali Şahin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Doğan , TOKİ Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Baştuğ, çok sayıda davetli, izci ve misafirler katıldı.
Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy  program açılış  konuşmasında  “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptıkları ve yapacakları faaliyetlerde  Atak Gençlik Spor ve izcilik Kulübünü destekleyeceğimizi  ifade etmek isterim.  Malumunuz 40 yaşın üstündeki insanlarımız çocukluğumuzda sokaklarda oynardık faaliyetlerimizi sokaklarda yapardık ama şuan sokaklarımız bahsettiğim şekilde çok güvenli değil çocuklarımızı sokaklara gönderemiyoruz. Hele hele şehir şartlarında bu çokta mümkün değil. Belki biraz daha şehrin dışında yerlerle alakalı kısımlarda endişeler yaşıyoruz acaba çocuklarımız şöyle olur mu? birileri zarar verir mi? diye. Bu manada gençlerimize çocuklarımıza sahip çıkılması ve derslerinin yanında bu tür aktivitelerle zamanlarının değerlendirilmesi  ve izcilik hakikaten özünde insanları seven insanlara yardımcı olan temel değerlerini kazanan veya kazandıran bir faaliyet bu yönüyle hakikaten çok önemli bir faaliyettir. Şu an ilimizde köylerimiz dahil 49341 öğrencimiz var. Keşke elimizde imkan olsa bu 4000- 4500 okul öncesi öğrencisi geriye kalan 45000 öğrencimizi keşke imkan olsa derslerinin dışında bütün geri kalan vakitlerinde bu tür aktivitelerde çocuklarımızı istihdam edebilsek. Çocuklarımızın vakitlerini değerlendirebilsek, işte bakanlığımızda bu çerçevede değişik projeler geliştirmiş bunlardan birisi okullar hayat olsun projesi  biz okullarımızı özellikle velilerimizi özellikle okullarımızın dışını kurumlarımızla çalışmalarda değerlendirmek isterlerse  okul binalarımızı açmış bulunmaktayız. Böylede olması lazım çünkü bunlar devletimizin malı hepimizin malı kamu buralarda herkes istifade etmeli  dolu dolu bu tür binalar kullanılmalı. Ve gençlerimizde biraz önce bahsettiğimiz bu tür sıkıntılardan da kurtarmamız lazım bu hedef çerçevesinde bunları yetiştirebilirsek ki bu bağlamda izcilik çok önemli çocuklarımızı hedeflendirebilecektir  diye düşünüyorum. Ben gerçekten böyle bir faaliyet içerisinde olan Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün  değerli başkanına, yönetimde bulanan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu faaliyetin gençlerimize çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum,” dedi.

Atak Gençlik spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ali Rıza Güler ise konuşmasında;’’ İzciliğin amacı, sözü ve türesi üzerine kurulu bir değerler sistemi aracılığı ile genç insanların eğitimine yardımcı olmak, birey olarak tatmin olmuş, toplum içinde yapıcı rol üstlenen insanların yaşadığı daha iyi bir dünya oluşturmaktır. İzcilik, varoluşunun ikinci yüzyılına, gençlerin kendi potansiyellerini geliştirmeleri için bu işe kararlı ve eğitsel rollerini yapmaya yetenekli yetişkinlerin desteğinde, birlikte çalışarak misyonunu başarmak üzere, sosyal bir eğitim gücü olarak girmektedir. İzcilik değer yargılarımızın ve inancımızın gençlere kazandırılmasında bize yardım etmesi için yararlanacağımız bir eğitim aracıdır. İzcilik, milliyet, ırk, din ve dil ayrımı olmaksızın herkese açık, gönüllü, politik olmayan eğitimsel bir gençlik hareketidir “ dedi.
“El Ele Geleceğe” Projesi, Proje Koordinatörü Mustafa Okuyucu proje hakkında genel bilgiler verdi. Okuyucu konuşmasında, “Projemizin temel hedefi;  izcilik faaliyetleri ışığında gençlerimizin enerjilerini doğru kullanmalarına ortam oluşturmak; ruhu dingin, aklıselim ve sağlıklı bireyler olmalarını sağlamaktır. Ayrıca Projenin bir diğer amacı; özgüveni gelişmiş, kişisel hak ve hürriyetlere saygılı, birlikte yaşama kültürünü benimsemiş, doğa ile iç içe, ahlâki değerlere sahip çıkan, öz kültürünü unutmayan sorumlu bireyler olmaları yolunda gençlerimize destek olmaktır. 
Projemiz 10 ay sürecek olup , proje süresince kapalı alan ve açık alan faaliyetleri yapılacaktır. Kapalı alan çalışmaları bünyesinde; “Medya Okur Yazarlığı”, “Dilimiz Kültürümüz”, “Kritik Analitik Düşünmek” konularında eğitimler verilecektir. Bu eğitimler gençlerimizin kendi değerlerine sahip çıkmasını ve olayları sebep-sonuç ilişkisi açısından yorumlamalarını sağlayacaktır.  Açık alan faaliyetleri bünyesinde yapılacak olan kamp çalışmaları ile gençlerimiz; birlikte yaşama, paylaşma, yardımlaşma, doğaya sahip çıkma gibi konularda eğitilmiş olacaklardır. Ayrıca Çanakkale ve Sarıkamış’a düzenlenecek olan gezi ve kamplarla gençlerimizin milli ve manevi duygularının gelişmesi sağlanacaktır. Sonuç olarak El Ele Geleceğe Projesi gençlerimizi kaybetmemeyi, kaybettiğimiz gençlerimiz varsa onları tekrar kazanmayı hedeflemektedir. Sözlerime son vermeden önce hiçbir maddi beklenti içinde olmadan, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak projenin hazırlanma aşamasında yer alan, desteğini esirgemeyen, gayretle çalışan ve yine proje yürütme aşamasında da yer alacak olan gönül insanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi. 
Proje Tanıtım Etkinliği kahvaltı programı ile sona erdi. Atak Gençlik ve Spor ve İzcilik Kulübü olarak proje aşamasında, bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz.