İstanbul Karamanlılar Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın (İKEV) dün gece İstanbul vakıf merkezinde düzenlediği iftar programına katılan Karaman Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, bu günleri terör saldırıları nedeniyle buruk bir şekilde geçirdiğimizi belirterek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Karamanlıların yoğun ilgi gösterdiği iftar programı, İstanbul’da inşasına başlanan ve büyük ölçüde tamamlanan Karamanevi’nde yapıldı. 

Elvan, Söz konusu binanın İstanbul’un merkezi bir yerinde kız ve erkek öğrenci yurdunun da bulunduğu bir kompleksin içerdiğini ve bu manada ulvi bir amaca da hizmet edeceğini  belirterek inşa edilen bu kompleksin gerçekten ciddi ve büyük bir özveriyle meydana getirildiğini söyledi. İlerleyen zamanda bunun bir örnek teşkil edeceğine inandığını dile getiren Elvan,  çalışmalarından dolayı Vakıf Başkanı Suat Sözer’e özellikle teşekkür etti. 
Karaman’da yapılan eğitim, sağlık ve özellikle ulaştırma yatırımlarına da değinen Elvan, son zamanlarda bu hizmetler başta olmak üzere Karaman’ımıza ciddi yatırımlar yapıldığını, Şehrimizin görünümünün hızla değiştiğini söyledi. Konya- Karaman yolunun sıcak asfalt ile kaplanacağını dile getiren Elvan çalışmaların başladığı müjdesini de verdi.  

Üniversitede yerleştirme sınavlarında yaşanan başarısızlığın nedenlerini de masaya yatırdıklarını belirten  bu konuda kapsamlı bir çalışma başlattıklarına da vurgu yaptı.
Eğitim ve sağlık altyapısının güçlendirilmeye çalışıldığını belirten Elvan, ancak eğitimli gençlerimiz sayesinde ülkemizin geleceğinden güven duyabileceğimizi söyledi. Gençlerimizin özellikle de Karamanlı yavrularımızın yurt, okul ve burs ihtiyaçları konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak bütün imkânlarını seferber eden Karaman’lı Hemşerilerimizin tüm iltifatları hak ettiğini dile getiren Elvan, Karaman’ın Karamanlılar sayesinde geleceğe umutla baktığını sözlerine ekledi.