Elvan, KKTC heyetini TBMM çatısı altında ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Bugüne kadar genç ve dinamik KKTC’nin haklı davasında önemli bir yere sahip bu milletvekillerinin mücadelesini büyük bir onur ve mutlulukla takip ettiklerini dile getiren Elvan, gereken her türlü desteğin de kendilerine verildiğini bundan sonrada verileceğini dile getirdi. 

Bölünmüş bir ada görüntüsü ile AB üyesi olan Rum kesiminin ekonomik çöküntüsünün ise tezimizde ne kadar haklı olduğumuzu da gösterdiğine dikkat çeken Elvan, Kıbrıs konusunda önümüzdeki günlerde ciddi gelişmelere şahit olunacağını da sözlerine ekledi.
KKTC Parlamento heyet Başkanı Afet Özcafer ise Komite olarak iktidar ve ana muhalefet parti milletvekilleri olarak elbirliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin geleceği için uyum içerisinde çalıştıklarını ifade etti. 

Elvan KKTC heyetinin ardından Parlamentolar arası Değişim ve Diyalog projesi çerçevesinde TBMM'yi ziyaret eden İrlanda Parlamentosu Avrupa Birliği İşleri Komitesi Başkanı Dominie Hannigan ve beraberindeki heyeti de makamında kabul etti.
Elvan, Türkiye ile İrlanda arasında tarihi ilişkilerin bulunduğunu ve bu ilişkilerin herhangi bir sorun olmadan gelişerek devam ettiğini söyledi. 
İki ülkenin AB üyesi ülkeler içinde en dostane ilişkilere sahip ülkelerin başında geldiğine dikkat çeken Elvan, İrlanda'nın AB üyelik sürecinde Türkiye'ye vermiş olduğu destekten dolayı da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.