Karaman Ahlak Kültür ve Çevre  Derneği (AKÇEV), Son Peygamber Platformu ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri öncülüğünde, Peygamber (S.A.V.) Efendimizin dünyayı teşriflerinin yıldönümü olan 12 Rebiülevvel 1434  (23 Ocak 2013 Çarşamba) bu akşam yatsı namazına müteakip saat 19:00’da, Emekseven Camii’nde “El-Mübelliğ” temalı kandil programı tertip ediyor.


Son yıllarda özgün Mevlid Kandili programları tertip eden AKÇEV,  BİNDER’in (Başakşehir İnsan ve Çevre Derneği)  katkılarıyla  “El-Emin(S.A.V.)”, “El-Muallim(S.A.V.)”, “El-Beşir(S.A.V.)” ve Es-Sadık(S.A.V.)  kandil özel programlarından sonra bu yıl da Peygamber Efendimiz’in “El-Mübelliğ (S.A.V.)” vasfını anlatan bir program düzenliyor.

Konuyla ilgili olarak dernek yöneticileri ve program sorumluları Ayhan Tapış ve Recep Yüksel Işık sitemizi ziyaret ederek geceyle ilgili açıklama ve davette bulundular. Ayhan Tapış;''Mevlid kandili akşamı, Emekseven Camii'nde gerçekleştirilecek programımıza, tüm insanlar için rol model olan son nebi Hz. Muhammed Aleyhisselâm ve ona tabi olan ashabının, hayatları boyunca yaptıkları tebliğ çalışmaları ve metotları anlatılacak. El-Mübelliğ (S.A.V.) programıyla hedeflenenin, Kur’an-ı Kerim’de insanlara duyurulması ve tebliğ edilmesi buyrulan hususları insanlara bildiren ve duyuran Peygamber Efendimizin bu konuda uyguladığı tebliğ metodunu günümüz insanının daha iyi anlamasının sağlanmalıdır. Tebliğ-bildirme ve duyurma hususiyetinin, kıyamete kadar tüm mü’minlerin üzerlerinde bir vazife olduğunun çağımız insanımıza hatırlatılmasının da amaçladığımız Emekseven Camiideki programımızda bayan kardeşlerimize de yer ayrılmıştır. Akçev olarak tüm Karaman halkımızı Kandil  programımıza davet ediyoruz,''dedi.