Kiminin Hac ve Umre parasının, kiminin ev alma hayaliyle biriktirdiği paralarının, kiminin 25 yıl boyunca kazandıkları emeklilik ikramiyelerinin, kimin hasta parasının dolandırıcılara kaptırıldığı haberlerini sık sık duyuyoruz.

Son zamanlarda strateji değiştiren dolandırıcılar "sigorta yenilenmesi, sigorta süresinin dolduğu, ya da sigorta yenilenmezse iptal edileceği, bunun karşılığında belli bir ücret ödenmesi gerektiği" bahanesiyle kredi kartı bilgileri istediklerini duyuyoruz.

Vatandaşlarımızın bu tür şahıslara itibar etmemelerini, "DEVLET'İN VATANDAŞINDAN PARA TALEP ETMEYECEĞİNİ" unutmamalarını bir kez daha hatırlatıyoruz.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü'nün 'TELEFON DOLANDIRICILARI'na itibar edilmemesi gerektiği konusunda yaptıkları çalışmaları gazetemizde ve internet sitemizde yayımladık.

Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne Bey'in bu konuya olan hassasiyetini ve alın teri ile kazanılan paraların değerini çok iyi bildiğini biliyorum.

Emniyet Mensuplarının Karaman'ı kapı kapı dolaşarak vatandaşı bilgilendirmek adına el ilanları ve broşürler dağıtarak, sözlü anlatımlarda bulunarak vatandaşların emeklerini korumak adına ne kadar çaba sarf ettikleri tüm Karamanlılar tarafından takdir toplamıştır.

Dolandırıcılık konusundan ziyade Karaman Emniyet Müdürlüğü'nün Karaman'ın huzuru açısından gece-gündüz verdiği fedakar çabaları elbette hepimiz takdir ediyor ve memnuniyet duyuyoruz.

Vatandaşın derdini dert edinen tüm Karaman Emniyet Personeline Karaman Halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum.