Almanya'dan Kudüs'e doğru yola çıkan engelli yazar Felix BERNHARD, yolculuğunun Türkiye ayağında ilimize de uğrayarak Vali Murat KOCA'yı Makamında ziyaret etti.
11 Ekim 2012 Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleşen ziyarette Vali Koca ile bir araya gelen BERNHARD, Nisan ayının sonuna doğru Almanya’dan hareket ettiğini belirterek, yolculuğu sırasında ayda yaklaşık 1000 km mesafe kat ettiğini ve bu süre içerisinde çeşitli yerleri görme imkânı bulduğunu söyledi. Türk halkının misafirperverliğine ve yardımseverliğine de dikkat çeken BERNHARD,  diğer ülkelerde göremediği ilgiyi ülkemizde gördüğünü belirterek, Türk halkının kendisine karşı sergilediği sıcak ilgiden dolayı oldukça mutlu ve memnun olduğunu söyledi. Amacının engelleri ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden Bernhard, bunu tüm dünyaya göstermek için bu yola çıktığını belirterek asıl engelin insanların düşüncelerinde olduğunu ifade etti.

Vali Koca ise engelli yazar Felix Bernhard'ın bu davranışını takdir ettiğini belirterek, engelli olmak hiçbir zaman insanların yapacaklarına engel değildir. Yeter ki insanlar beyin yönünden engelli olmasınlar. Felix Bernhard'ı yaklaşık altı aydır sürdürdüğü bu güzel amaç için tebrik ediyor ve bu yolculuğu sırasında kendisine başarılar diliyorum”dedi.

Vali Koca daha sonra Felix  Bernhard'a Karaman'ın tarihi ve kültürünü yansıtan çeşitli hediyeler verdi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.