Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla bir grup engelli ve aileleri TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'ı makamında ziyaret etti.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda başlayan programa bir grup engelli ve aileleri, Başkanımız Mustafa Toktay ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz katıldı. Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Başkanımız Mustafa Toktay bir konuşma yaptı;

“Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında idrak ettiğimiz “Engelliler Haftası” kapsamında bizlere de zaman ayırıp odamızı ziyaret etmiş olmanızdan büyük mutluluk duydum. Engelli olmak kişinin kendisini geliştirmesine bir engel değildir. Çalışıp üretmek, hayatın her alanına ve her güzelliğini yaşamak ve katılmak onların da hakkıdır.

Engelli olmak kimsenin seçimi değildir. Dolayısıyla bu durumundan utanıp sıkılmak, toplumdan kendini soyutlamak doğru bir davranış olmamalı. Aslolan toplumla içiçe bir çok şeyi paylaşmak bizlerin hakkı olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın da hakkıdır.


Bu açıdan devletimizin yeni ve olumlu çalışmalarına tanık oluyoruz. Engelli vatandaşlarımızın geçmişte sokakta yürümeleri bile sorun teşkil ederken; bugün bizler dahil hemen hemen tüm kurumlarımız fiziksel engelleri adım adım kaldırarak, bir çok vatandaşımıza kolaylıklar sağlamaya çalışıyoruz.

Engelli vatandaşlarımızın hak ettiği ya da ihtiyaç duyduğu hizmetleri alması noktasında gerekenin yapılması için hep birlikte mesai harcıyoruz ve daha da çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

Dünya Engelliler Haftasının özürlüler konusunda yeniden bilinçlenmemize vesile olacağı inancıyla; hem devlet, hem sivil toplum kuruluşları, hem de vatandaş işbirliği ile bu konudaki çalışmaların engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevindirici boyutlara ulaştıracağı inancındayım. Bence bu haftanın amacı, engelli olarak yaşamını devam ettirmek zorunda olan vatandaşlarımızı anlamak olmalı.

Bu vesile ile biraraya geldiğimiz bu günde engellilere karşı bir farkındalık oluşturmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı sizlerden birine devretmek istiyorum.” dedi.

Başkanın konuşmasının ardından Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla hazırlanan hediyeler Başkan Mustafa Toktay tarafından engelli arkadaşlara takdim edildi.

Daha sonra Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'ın makamına geçildi. Toktay makamını engelli olan Ayşe Erkaraman'a devretti.

Ayşe Erkaraman bu makamı kendisine layık görmesinden dolayı Toktay’a teşekkür etti. Azmiyle, çalışkanlığıyla yürüyemez bir durumdan bu zamana gelerek kendi başına ayakta durmayı başardığını, yine azmiyle ve çalışkanlığıyla şu anda Anadolu Lisesi öğrencisi olduğunu, inşallah üniversitede okuyacağını dile getirerek tüm engellilere örenek olduğunu gösterdi. Toktay da Ayşe Erkaraman'ı destekleyerek tüm engelliler için güzel bir örnek olduğunu dile getirdi.