Ayhan Erenoğlu yaptığı açıklamada; “Dünya üzerinde pek çok ülkenin insanı, birbirine yabancı olmalarına rağmen ortak insani değerlerde ve haklarda aynı noktada buluşmaktadır.  Nezih bir hayatta eşit şartlarda yaşamak hepimizin hakkıdır. Engelli engelsiz tüm insanların yaşamak için tanınan ve hakkımız olan tüm haklardan tam anlamıyla yararlanmaları gerekir. Engelli insanlar hukuken ve politik olarak normal insanlarla eşit olmalarına rağmen gerçekte hayata katılmaları esnasında eşit olmaları maalesef mümkün değil.  Çünkü var olan bütün düzenlemeler çoğunluk göz önüne alınarak yapılmış ve diğerleri yok sayılmıştır. Engellilerin bu sisteme entegre olmaları için pozitif haklara sahip olmaları hayati bir konudur.  

Doğuştan veya sonradan hayatının belli bir döneminde çeşitli kaza ve hastalık sonucunda engelli olan vatandaşlarımız ne yazık ki ülke nüfusunun yaklaşık % 12’sini oluşturuyor. Engelli olmak kimsenin kişisel tercihi değildir. Hiç bir sağlıklı insan sabah kalktığında, dışarıya çıktığında ve akşam evine dönerken sakatlanmış olarak ya da vücudunun her hangi bir yerini, uzuvlarını kaybetmiş şekilde dönmek istemez. Hiç bir anne engelli bir çocuk dünyaya getirmek istemez. Engelli olmak kişinin bireysel tercihi değil, kaderidir. 

Peki, bizler kaderimize boyun mu eğeceğiz veya kaderi engelli olan kardeşlerimizi görmezden mi geleceğiz? Aksine, her zaman engellilerin yanında olduğumuzu hissettirecek, her zaman elimizi onlara uzatacağız. Bu, devletimizin ve birey olarak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Empati yaparak, engellilerin hayatında dışında tutulmaması, hayatın içinde aktif olarak yer alması için gerekli ne varsa yapılmalıdır. Çünkü hepimiz bir rengi temsil ediyorsak, dünyamız engelli kardeşlerimizin renkleriyle beraber daha güzel.

Biz sağlık çalışanları ve yöneticileri olarak, engelli bireylerin kurumlarımızda eşit ve kaliteli sağlık hizmeti almaları adına fiziksel bir takım düzenlemeleri de yerine getiriyoruz.  Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu, İlimiz de de başarıyla yürütülen evde sağlık hizmetleri,  özellikle yatağa bağımlı engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden kolay ve konforlu şekilde faydalanmaları açısından önemlidir. 

Diğer taraftan sağlık hizmetine erişim ve ulaşımda kolaylık sağlanması için fiziksel bir takım düzenlemelerimizin yanında hizmet sunumunda da engelli kardeşlerimize bir takım kolaylıklar getirilmiştir.  

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile engelli vatandaşlarımızın hayata tutunma azimlerinin ve elde ettikleri başarıların daim olmasını temenni ediyor, sadece bugünün değil her günün engellileri düşüneceğimiz gün olmasını diliyorum.” dedi.