Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ile Zübeyde Hanım Meslek Lisesi arasında imzalanan 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında “Engelsiz Okulda Engelsiz Öğretim” başlıklı projenin dün Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde proje açılışı gerçekleştirildi. Programa Mevka Genel Sekreteri Ahmet Akman, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Hakan Sarı ve davetliler katıldı.

İmzalanan proje ile kaynaştırma ve bütünleştirme okul/sınıflarında görevli olan yöneticilerin, psikolojik danışmanların, sınıf ve branş öğretmenlerinin her bir engelli öğrenci için geliştirilmesi, uygulanması ve değerlendirmesi yasal yönden zorunlu olan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP ) konusunda bilgi, beceri ve farkındalık düzeyleri artırılarak Öğretmen Eğitiminde 100 kişi, Yönetici Eğitiminde 50 kişi, Veli Eğitiminde 50 kişi ve Akran Eğitiminde 300 kişi olmak üzere toplamda 500 kişiye eğitim verilecektir.
Projenin tamamlanması ile insana yatırım sağlıklı bireylerin oluşumun desteklenmesi bünyesinde Kaynaştırma ve Özel Eğitime İhtiyaç duyan bireylerin rehabilitasyon edilmesi ve topluma kazandırılması; Bölgede Özel Eğitime Muhtaç Çocukların eğitilmesinde Fırsat eşitliği ilkesinin en üst düzeyde tutularak, Bölge içinde eğitilmişlik farklarının en aza indirgenmesinin sağlanması; Bölgedeki gerekli ve yeterli kurumsal kapasitenin birimler arasında işbirliği içerisinde verimliğinin artırılmasını sağlanması amaçlanmaktadır.

Programda MEVKA Genel Sekreteri Ahmet AKMAN, MEVKA ile ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra sözlerine; "Engelli insanların eğitim alanında yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Özellikle tabi bu konu içerisinde söylemesi bile insanın moralini bozuyor ama engelli olan insanlarımız var. Engelli insanlarında bizler gibi refah düzeyi olan bir hayat yaşamaları gerekiyor. Bu bakımdan biz de kalkınma ajansı olarak bu tür eğitimle ilgili projeleri desteklemek istiyoruz. İnşallah bu Proje Konya da pilot uygulama olacak ve akabinde hakikaten başarılı bir netice alır isek Türkiye’ye bunun model olarak yansıtılması mümkün olacak. Onun için aslında çok önemli bir dönüm noktası bu konu kapsamında. Ben bu projenin başarıyla uygulanacağına inanıyorum. Allah hayırlı etsin." dedi.