Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Turgut Yokuş ve Uzmanı Mustafa Tanyer tarafından hazırlanan “Erasmus+ Meydanı” projesi hibe almaya hak kazandı. Ulusal Ajans tarafından Eurodesk Temas Noktalarına özel hazırlanan mali destek çağrısı kapsamında 2014-2020 döneminde uygulanacak Erasmus+ programının tanınırlılığını artırmayı hedefleyen hibe çağrısı başvuruları geçtiğimiz Ocak ayında sona ermişti.

Karaman Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Karaman MEM Eurodesk Temas Noktası ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi iş birliği ile uygulanacak proje, 2014 Nisan – Ekim döneminde gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında Karaman’da 3 ayrı yerde Erasmus+ Meydanları kurulacak, 17-30 yaş aralığındaki gençler bu meydanlarda Avrupa Birliği ülkelerindeki staj, iş ve eğitim fırsatları konusunda bilgilendirilecektirler.

Proje, bilgi ve deneyim eksiklikleri nedeniyle AB imkanlarından faydalanamayan gençlerin dahil edilmelerinin sağlanmasını ve Karaman’dan Ulusal Ajans Gençlik Projeleri’ne yapılan başvuru sayısı ve kalitesinin artırılması amaçlamaktadır.