Son yıllarda hızlı bir gelişim sürecine giren Karaman’ın 2. köprülü kavşağı Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılan Ereğli Yolu Köprülü Kavşağı oldu.

     Şehir girişlerine büyük önem veren Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, bu yönde başlattığı çalışmalardan ilki olan Konya-Mersin Karamanoğlu Mehmetbey Köprülü Kavşağı’nın ardından diğer bir projeyi de Ereğli yolu kavşağında uyguladı.

     2012 Nisan ayında yapımına başlanan ve Aralık ayında trafiğe açılan Ereğli Yolu Köprülü Kavşağı, o bölgedeki trafiği büyük ölçüde rahatlattı. Organize Sanayi Bölgesi 10 km’lik duble yol çalışması ile birlikte ele alınan kavşak çalışması ile Atatürk Caddesi, Sanayi Caddesi, Şehir Merkezi ve Ereğli yolu transit geçişlerle birbirine bağlandı. Buradan geçen araçlar; alt geçitten 2 şeridi Atatürk Caddesi’ne 2 şeridi de Sanayi Caddesi’ne beklemeden, Ereğli Caddesi ve Organize Sanayi yolundan gelen trafik ise, köprülü kavşağın üstünden istenilen yöne rahat bir şekilde ilerliyor.
 

     Organize Sanayi Bölgesi’ni şehre bağlayan ve önemli bir konumda bulunan yeni Köprülü Kavşak, OSB duble yol çalışmasının tamamlanmasıyla tam olarak işlevine kavuşacak ve Karaman’ın güzide güzergahlarından biri olacak.