Mustafa Kurşun'un Yusuf Ünalan'ın yazısına cevaben yazdığı yazısı; 
 
ERKEN ÖTEN HOROZ “ BÜDÜ BÜDÜ ”

Değerli spor kamuoyu;

Eski çalışma arkadaşım ve eski kulüp başkanım Sayın Ünalan dünkü köşe yazısında Karaman Belediye Spor’u konu alan bir yazı yayınladı ve biz yöneticilerde spor kamuoyundan bu yazıyı esas alan bazı sorulara muhatap olduk. Dolayısı ile spor kamuoyunun bilgi edinme hakkını dikkate alarak bu yazıyı hazırladım.

Öncelikle eleştirilerinden dolayı teşekkür ederim. Sayın Ünalan’ın Belediye başkanımız ile ilgili sözleri için kendi adıma teşekkür ederim. Kendisinin seçim öncesi ve değişik zamanlardaki ifadeleri ile karşılaştırınca şaşırdığımı ifade etmek durumundayım. Demek ki insan gelişebiliyor ve değişebiliyor. Sayın Ünalan’ın bunu ilan etmiş olması çok manidardır. Takdir ettim fakat bu meseleyi sporun üzerinden değerlendirmek zorundayız. Sayın Belediye Başkanımızı bir tartışmanın içerisine çekmek amacı ile yapılan açıklamaların Karaman Belediye Spor’a katkısının olacağını düşünmüyorum. Aklı olan herkesin hangi amaçla bu ifadelerin kullanıldığını anlaması çok kolaydır. Her şeye rağmen ilgili iddialara cevap vermek zorundayız.

Sayın Uğurlu geçen yıl olduğu gibi ilgisini ve şefkatini takımımızın üzerinden esirgememektedir. Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu’ya bizlere sağlamış olduğu imkânlar için ve güvendiği için teşekkür ederiz. Allah’ın izni ile kendisini mahcup etmeyecek bir sorumluluk ve anlayış içinde çalışıyoruz.

Bay Ünalan 70 Karaman Spor’a ve Karaman Belediye Spor’a yapılan destekleri çok iyi bilmesine rağmen meseleyi tek taraflı kamuoyuna yansıtmaktadır. Geçen yıl yaşananların birebir şahidi olan 8-10 kişiden birisiyim. Geçen yıl 70 Karaman Spor’un bu yıl ise Karaman Belediye Sporun yönetim kurulu içerisinde görev alıyorum. Karaman Gençlerbirliği isminin 70 Karaman Spor olmasından itibaren maddi, manevi birçok alanda takıma katkım olduğunu çalışma arkadaşlarım inkâr etmeyecektir. Özellikle kamuoyunun meseleye sahip çıkması konusunda katkılarım olmuştur. Her iki yılı da bilen bir yönetici olarak Sayın Bay Ünalan’a hatırlatmak isterim;

BU NE PEHRİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Geçen yıl Belediye Başkanımız,
Karaman Belediye Sporun tesislerini 70 Karaman Sporun hizmetine sunmuştur. Bu hizmeti Karaman Belediyesi Karaman’ı üst ligde temsil eden takımımıza vermemiş olsaydı, takıma maliyeti 75.000 TL civarında olurdu. Belediye sporun tesislerini kullanan 70 Karaman Sporun kazancı 75.000 TL’dir. Her iki yıl içerisinde tesisler karşılaştırıldığında her iki takımda aynı tesiste konakladı, aynı sahada antrenman yaptı. Bu yıl bütün bunlara artı olarak Karaman Belediye Spor tesislerinin soyunma odaları, mutfağı ve konaklama imkânları büyük çoğunluğu sponsorlar vasıtası ile yapılan tadilattan sonra daha medeni bir hale getirilmiştir.

Karaman Belediyesi, İl Özel İdaresi ve ticari destekçiler deplasman yolculuklarının masrafları için önemli destekler vermiştir. Bu deplasman desteği toplamı 35.000 TL civarındadır.

Yine 70 Karaman Spor için değerli bir büyüğümüzün talimatları ve destekleri neticesinde amatör sporun gelişmesi kapsamında 100.000 TL İl Özel İdaresi tarafından takımımıza destek verilmiştir.

Ve yine geçen yıl Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından takımımıza 25.000 TL reklam bedeli ödenmiştir.

Milletvekillerimizin desteği ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü 10.000 TL destek sağlamıştır.
Az da olsa sanayicilerimiz ve ticari kuruluşlar maddi olarak destekler sağlamışlardır.

Geçtiğimiz yıl yönetim kurulu üyeleri kendi imkanları ile takıma ciddi oranda kaynak sağlamışlardır.

Bütün bu destekleri dikkate aldığımızda 70 Karaman Spor bütçesinin daha önceden de Karaman basınına ilan ettiğimiz gibi 400.000 TL civarında olduğu devre arasında ifade edildi. Bu basın açıklamasında bizzat Sayın Ünalan ilk yarı harcanan paranın 268.500 TL olduğu ifade edilmiştir.

Değerli dostum Ünalan şimdi yazınızdaki yorumunuza soru ile cevap vereyim bu bütçeye rağmen geçen yıl 70 Karaman Spor’un ligi 8. sırada bitirmesi bizlerin ama öncelikle kulübün başkanı olarak kimin ayıbıdır. Hatırlarsın bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye bir atasözü vardır.

Her iki takımın ilk yarı kullandığı bütçeyi karşılaştırırsak Karaman Belediye Spor Futbol branşı için 70 Karaman Spordan daha az bütçe kullanmıştır cümlesini gönül rahatlığı ile kurabilirim.

Geçen Yıl 70 Karaman Spor ilk yarıyı 19 puan ile bitirdi, Karaman Belediye Spor ilk yarıyı 21 puan ile bitirmeyi hedeflemektedir. İkinci yarı itibari ile hedefimiz 50 puanın üstü ve şampiyonluktur.

Her fırsatta 12 yıl kulüp başkanlığı yaptığını ifade eden değerli dostumun başarının harcanan para ile ölçülemeyeceğini anlamış olması gerekirdi.

Bu yıl bizim sahip olduğumuz imkânlara sahip olmayan takım sayısı, aynı ve üzeri imkânlara sahip olan takım sayısının 3 katıdır. Sahip olduğumuz en önemli kazanç ve imkân bize güvenen Belediye Başkanımız, kulüp başkanımız ve uyum içerinde çalışan yönetim kurulumuz futbolun çeşitli kademelerinde mücadele etmiş, şampiyonluklar yaşamış teknik kadromuz, sporcularımız ve bize inanan taraftarlarımızdır.

Bal Ligi 5. Grupta mücadele eden 13 takımın 1’i büyükşehir belediyesi, 10’u belediye takımı, 1!i sponsor destekli, 1’ide altyapı takımıdır.

“SUÇUNU BİLİP OTURMAK”

Hikayeyi bilirsiniz avcı ve ayı dost olmuşlardır. Ayı dostu avcı uyurken yüzüne konan sineği öldürmek için sineğe vurmuş avcıyı öldürmüştür.

Değerli dostum Allah bu sezon 13 takımdan birisine şampiyonluk nasip edecek. Önemli olan sezon bittiği zaman nerde bitirdiğimiz ve spor sahalarında hoş bir seda bırakıp bırakamadığımızdır. Şimdiden şunun sözünü verebilirim; rakiplerimiz bizi seni itham ettiği spor ahlakının dışındaki tutum ve davranışlar ile itham etmeyecekler. Erzin spor kulübü başkanının bir diğer yönetici arkadaşımıza “şu başkanınızın bana attığı mesaj bak, utanmıyor musunuz ?” sorusuna kimseyi muhatap etmeyeceğiz. Sporun etik ve ahlak kuralları içinde kalacağımız sözünü verebilirim. Şampiyonluk mu bilemem, çok istiyor, dua ediyor ve çalışıyoruz. Birçok sefer size ifade ettiğim gibi çalışırız, isteriz ama belki kaderi ve sonucu değiştiremeyiz. Önemli olan değiştiremeyeceğimiz sonuçlara ulaşmadan önce gösterdiğimiz etik dışı tutum ve davranışlardır. Adamlığımızı belirleyen bu tutum ve davranışlardır. Kendi tutum ve davranışlarımızı ve karnemizi göz önüne almadan ahkam kesmenin kimseye ve Karaman Belediye Spora katkısı olmaz.

Yazılabilecek ve anlatılabilecek çok şey varken, söz konusu hataların anlatılmasının kimseye katkı sağlamayacağına inandığımız için şimdilik paylaşabileceklerimizi bununla sınırlayalım.

Karaman Belediye Sporun gerçek dostlara ihtiyacı var.

Değerli Spor Kamuoyu;

Sizleri bundan sonra altyapısı kine dayanan böyle fevri çıkışların sonuçları ile meşgul etmek istemeyiz. Hedefimiz olumsuzluk kültürünün yerine yapıcı eleştiriyi getirmek, saha içinde ve dışında başarıyı sağlayarak sizleri mutlu etmek ve heyecanınızı diri tutmaktır.

Hatırlarsınız Fatih Terim şampiyonlar liginde ilk maçını kaybettiğinde bir yöneticiye 10 puan ile üst gruba çıkabilecekleri sözünü ve notunu vermişti. Teknik heyetimize ve takımımıza olan güvenimiz tamdır. Devre arasına kadar ilimizi en iyi şekilde temsil edip, devre arası teknik heyetimizin raporuna göre gerekli takviyeleri yapıp şampiyonluk hedefine aynı inanç ve azimle koşacağız.

Erken öten horozun hikayesini bilirsiniz, hep birlikte sezon sonuna kadar sabredelim, bir olalım. Karaman Belediye Spor’un kazancı Karaman’ın, spor camiasının kazancıdır,''dedi.