Ermenek Kaymakamı Eyyüp Göngör, ilçedeki kömür ocağında geçen yıl 28 Ekim'de meydana gelen su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçinin, 38 gün süren arama ve kurtarma çalışmalarının ardından cansız bedenlerine ulaşıldığını hatırlattı. 
O günden sonra mağdur ailelerin üzerinden devletin ve milletin yardım elini hiç çekmediğini vurgulayan Güngör, ilk günlerde ailelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için 4 bin 500'er lira yardım yapıldığını ifade etti.
Çocuklara psikolojik ve pedagojik yardım verilerek sosyal hayata adapte olmalarının sağlandığını, Ermenek Kaymakamlığı bünyesinde yardım hesabı oluşturulduğunu aktaran Kaymakam Güngör, "1 milyon 891 bin lira para toplandı. Para, 18 ailenin birinci derece yakınlarına eşit miktarda dağıtıldı. Ailelere verilen ev sözü yerine getirildi. 'Madencilerin anıları yaşasın' diye evlerinin onarımı yapıldı. Üç madencinin anne ve babasına ev yapılacak" diye konuştu.
Sivil toplum kuruluşları ve devlet büyüklerinin birebir yardımda bulunduğunu anlatan Eyyüp Güngör, madende vefat eden işçilerin çocuklarının eğitim masraflarının da üstlenildiğini bildirdi.
Maddi, manevi destek esirgenmedi
Güngör, dernekler ve devlet büyüklerinin öğrencilere burs verme konusunda söz verdiğini, yardımların sürdüğünü belirterek, şöyle devam etti:
"İlçede bulunan 10 madenden 7'si açık, 3'ü kapalı durumda. Kaza olan ocaktaki yaklaşık 168 işçiye, vefat edenlerin aileleri de dahil isteğe göre çapa motoru, küçükbaş ve büyükbaş hayvan verildi. Ayrıca, arıcılık yapmak isteyen bir aileye kovan noktasında arıcılık desteği verildi. 2 milyon lira civarında, kaza olan ocaktaki işçilere yardım sağlanmış oldu. İş-Kur, işsiz kalan 330 madenciye iş imkanı sağladı. Ancak yeterli miktarda madenci başvurusu yapılmayınca, ihtiyaç sahibi kişiler de iş imkanı buldu. Kaza olan ocaktaki çalışanlara ve ailelerine 6 ay maaş bağlandı. Devlet ve millet ilk günden itibaren mağduriyetleri gidermek için hem maddi, hem manevi desteği ailelerden hiç esirgemedi, hala da esirgemiyor."