Ermenek'te kömür ocağında 28 Ekim'deki meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kalmasının ardından olaydan bir hafta sonra yardım için yoğun talepte bulunuldu.
Bunun üzerine Karaman Valiliği, işçi ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yardım kampanyası başlattı. Üç aylığına açılan hesaba yurt içi ve yurt dışından çok sayıda hayırsever, para yatırdı. Toplanan 1 milyon 891 bin lira, cansız bedenine ulaşılan 18 işçinin ailelerine eşit miktarda dağıtıldı.
Kampanyaya destek verenler arasında ilköğretim, anaokulu ve lise öğrencileri de bulunuyor. Az çok demeden yardım yapmak için seferber olanlardan, hesaba 5 lira yatıranlar da var. Van Edremit VakıfBank İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri 125 lirayla yardımda bulundu.
Hayırseverlerin bakiye işlem açıklamasına yazdıkları ise duygulandırdı. Hesaba 10 lira yatıran E.D. isimli yardımseverin, işlem açıklamasına; "Daha çok gönderemediğim için özür dilerim" yazdığı görüldü.
Banka işlem açıklamalarından bazıları şöyle:
"Allah yardımcıları olsun', 'Geçmiş olsun', 'Allah ailelerine sabır versin', 'Allah kalanlara sağlık, ölenlere rahmet eylesin', 'Madenci kardeşlerimize yardım', 'Geçmiş olsun', 'Acınız acımızdır', 'İnsanlık parası', 'Allah bir daha böyle acılar göstermesin', 'Bir lokma ekmek için can verenlere', 'Feda olsun madenci kardeşlerimizin ailelerine', 'Ben size kıyamam, o yüzünüz güler inşallah', 'Madenci yetimlerine bağış', 'Devletimiz her şeye yetişemez, biraz da biz destek olalım."
"Milletimizin yardımseverliğini burada çok iyi gördük"
Karaman Valisi Murat Koca, yaşanan acı olayın hemen ardından devletin bütün kurumları ve özel sektörün birlik içinde harekete geçtiğini söyledi.
Devletin, yaraları sarmak için uğraşırken milletin de boş durmadığını anlatan Koca, şunları kaydetti:
"Vakıflar, iş adamları, bizzat gelip ailelerle görüştü. Bizim başlattığımız kampanyaya ilgi yoğun oldu. Öğrenciler, harçlıklarını verdi. Sizin 10 liranız varsa ve bunu da yardım için veriyorsanız, 'servetinizin tamamını veriyorsunuz' demektir. Bu da oldukça önemli. Bir yardımseverin 10 lira yatırıp bir de daha fazla yatıramadığı için üzülmesi bizi çok duygulandırdı. Bu hassasiyet ve davranış çok önemli. Yardımseverliğin yüceliğini gösteriyor. Milletimizin yardımseverliğini burada çok iyi gördük."