Yaklaşan genel seçimler öncesi gerek aday adayları ile gerekse teşkilat üyeleri ile birlikte bölgeye yaptıkları ziyaretlerde bilinmeyen en acı gerçeklerle karşılaştıklarını söyleyen Ünüvar, '' Bölgede yaptığımız incelemelerden çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaşma gereği duydum'' dedi.
Ünüvar açıklamasında, ''18 işçi kardeşimizin hayatını kaybettiği feci kazanın ardından yapılan yardım kampanyaları siyasilerin adeta gövde gösterisine dönüştüğünden, yaşanan acı malesef cazip görünmeye başlamış. Karşılaştığımız bazı vatandaşlar bize, 'keşke benimde eşim, kardeşim veya ailemden birisi o madende kalsaydı da bende ev ve yardım alsaydım' diyen aileler olduğunu söylüyor.
Bu gerçekten vahim bir durum. Yani halen çalışan maden işçisi kardeşlerimizin ekonomik ve çalışma düzenleri iyileştirilmemişken vefat eden ailelerin yakınlarına yapılan her yardım sırf reklam olsun mantığı ile sürekli gündemde olduğundan ölüm kurtuluş gibi görülmeye başladı. Bu sözlerimi bir şeyleri eleştirmek veya yaşanan acıyı çarpıtmak adına kesinlikle söylemiyorum. Bölgede gelişen psikolojik durumun açığa çıkması, bilinmesi ve acilen önlem alınması açısından önemli buluyorum.
Yaşanan feci olayın ardından her STK'nın, her siyasi partinin, hatta her bürokratın medyada yer bulmak adına uğrak yeri haline gelen, vefat eden madencilerin yakınları istismar edilmekten ve reklam konusu olmaktan kurtarılmalıdır.
Halen bir yardım yapılması düşünülüyorsa bu işsiz kalan madencilere ve halen çalışan, fakat çok düşük maaşla geçim derdinde olan ailelere yapılmalıdır. Bölgede halen evinde yiyecek ekmeği olmayan işsiz kardeşlerimiz var'' dedi.