İlçedeki maden ocaklarının kapatılması nedeniyle ekonomik açıdan zarar gören işçi, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dile getirmek için Belediye Başkanı Uğur Sözkesen tarafından bir heyet oluşturulmuştu.
Oluşturulan heyet öncelikle geçtiğimiz hafta Ermenek Belediyesi’nde toplandı ve ilçemizin ekonomik krizden kurtulmasının yollarını aramak için fikir alışverişinde bulundular.
Gerçekleştirilen toplantıda, başta esnaflar olmak üzere tüm ilçe halkının bu krizden olumsuz yönde etkilenmesinden dolayı yeni istihdam alanlarının yaratılması, yeni iş kollarının oluşturulması ve çözüm arayışları tartışılmıştı.
Heyet tarafından toplantıda alınan kararlar sonucunda Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a makamında bir ziyaret gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen ziyarete, Kaymakam Eyyüp Güngör, Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, 3 partinin ilçe başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, Sivil Toplum kuruluşlarının başkanları, yerel gazetelerin sahiplerinden oluşan 16 kişilik grup önce Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Talat Aydın’la görüştü.
Heyet burada İlçedeki nakliyeci ve şoför esnafların SRC Kursları, araç muayene istasyonunun seyyar halden sabit hale dönüştürülmesi, büyük araçların muayenelerinin de ilçemizde yapılması ve Ermenek Turkuaz Gölüne yapılacak olan tekne hakkındaki sıkıntılarını ve beklentilerini aktararak bu konularda destek talebinde bulunuldu.
Sonrasında hemşerimiz Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakını Lütfi Elvan, Ermenek heyetini makamında kabul etti.
İlçemizin ekonomik sorunlarını heyet adına bakan Lütfi Elvan’a, İlçe Kaymakamı Eyyüp Güngör ve Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen tarafından aktarıldı.
Toplantıda, Bakan Lütfi Elvan’a heyette bulunanlar tek tek taleplerini dile getirdiler. Ermenek için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesini isteyen ve yapılacak  yatırımlardan bahseden Lütfi Elvan; İlçemiz için ne gerekiyorsa yapılacağını, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile hep birlikte hareket ettiğimiz sürece ilçe ekonomisinin yeniden düzlüğe çıkacağını belirtti.
Elvan, SRC kursunun nüfusun yetersiz olmasından dolayı ilçemize açılamayacağını, doğalgazın Bucakkışla Köyü üzerinden 2016 yılının sonu itibariyle geçirileceğini, maden kazasında hayatını kaybeden madenci aileleri için üç gün içinde söz verilen evlerin alınacağını söyledi.
Tepebaşı yolunun Güneyyurt Beldesinin altından Ermenek çevre yoluna bağlanacağını belirten Elvan; çalışmaların 2015 yılında başlayacağının, Tepebaşı ile Köristan gediğinde bulunan 17 virajın 4 viraja indirileceğinin, Ermenek-Mut arası sıcak asfalt ile kaplanacağının, Kuşyuvası – Alanya yolunun güzergahı değişip, karayolları standardına kavuşacağının ve Eğiste deresinin viyadükle geçileceğinin müjdesini verdi.
Ermenek heyeti toplantı bitiminde Bakanımıza ilçemize yaptığı ve yapmakta olduğu değerli hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini dile getirdiler.