Ermenek Belediyesi tarafından hazırlanıp Mevlana Kalkınma Ajansı 2014 Kentsel Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında sunulan ve desteğe hak kazanan “YAŞAM İÇİN, SU İÇİN” projesinin amacı bölgemiz mahalli hizmetlerinin iyileştirilmesi için gerekli alt yapının sağlanarak bölgesel kalkınmanın sürekliliğinin sağlanması ve su depolama ve arıtma altyapı sorunlarının sürdürebilir bir yaklaşımla ele alınıp, "insani ve tarımsal tüketim" amaçlı suyun temininin sağlanarak dağıtım şebekesi yolu ile ilgili hedef kitleye ulaştırılıp yaşam kalitesinin arttırılmasıdır.

“YAŞAM İÇİN, SU İÇİN” Projesi kapsamında ilçemizin su sorunu bulunan 3 ayrı bölgesine su depoları yapılacaktır. Ayrıca iki Arıtma tesisimize de alacağımız numune alma cihazı ve ph multimetre cihazları ile doğaya bırakılan atık suyun kontrolü tarafımızdan daha sağlıklı bir şekilde yapılıp doğaya olabildiğince az zarar verilmesi sağlanacaktır.
Bu kapsamda projemizin sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet AKMAN ve Belediye Başkanımız Uğur SÖZKESEN’in hazır bulunduğu toplantıda imzalanarak projeye başlanmıştır.