Vekil Eser meajında;''Ahilik, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen, halkı ahlaki yönden yetiştiren bir örgütlenmedir. Kurucusu Ahi Evran'dır ve kendi kuralları vardır. İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir.

Ahiler, kendi ticaret çıkarını diğer meslektaşlarından üstün tutmayan; mutluluğu halka hizmet edip yararlı olmakta arayan kişilerdir. 

Kardeşlik, yiğitlik, cömertlik ile dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın; sanat ile birleşimidir, ahilik. Bu nedenle ahilik geleneği, yüzyıllardır geçerliliğini korumakta, her daim ihtiyaç duyduğumuz insani duyguları bünyesinde barındırmaktadır.

Ahilik geleneğinin günümüzde de yaşatılması için emek veren tüm vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, geleneklerimizi oluşturan kültürel yapımıza ışık tutan ahilik kültürünün günlük yaşantımızda da örnek alınması gerektiğini düşünüyorum.

Ahilik Haftası vesilesiyle, kültürümüzün bizlere miras bıraktığı bu insani değerlerin ebediyen korunmasını temenni ediyor, ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.''Dedi.