Karaman Belediyesi, 1. Uluslararası KOP Gençlik Festivali ve 738. Türk Dil Bayramı kutlamaları kapsamında, Karamanlılara unutulmaz bir Mayıs ayı yaşatıyor. 

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen konser ve fuarlara Karamanlı vatandaşların yanı sıra Türkiye'nin 81 ilinden ve Dünya'nın ülkesinden gençler katıldı.

Yağmura Rağmen Uğur Işılak Büyüledi

Kutlamaların ilk gününde ünlü ses sanatçısı Uğur Işılak sahne aldı. Yoğun yağmura rağmen, konsere gelen binlerce izleyici Işılak'ın şarkıları ile eğlendiler.

Mustafa Ceceli Coşturdu

Kutlamaların ikinci gününde ise, Mustafa Ceceli konserini 10 binin üzerinde katılımcı izledi. Ceceli güzel şarkıları ve muhteşem sahnesi ile Karaman'a unutulmaz bir gece yaşattı.

Triana Park ve Gökçe Konseri Binlerce Kişi İzledi

Konser organizasyonlarının son gününde ise yabancı ses grubu Triana Park ve ünlü sanatçı Gökçe sahne aldı. Ağırlıklı olarak gençlerin bulunduğu binlerce izleyici yerli ve yabancı şarkılarla doyasıya eğlendiler.

Türk Yıldızları'ndan Muhteşem Gösteri

Etkinlikler kapsamında muhteşem bir gösteri sunan Türk Yıldızları Karaman semalarını şenlendirdi. Yaptıkları gösterilerle vatandaşlar hem eğlendiler hem de Türk Yıldızları ile gurur duyduklarını ifade ettiler.

Kent Meydan'ında Fuar Alanı Oluşturuldu

Festivalin bir diğer ayağı ise Kent Meydanı'nda oluşturulan fuar alanı ve atölye çalışmaları oldu. Vatandaşlar Gençlik topluluklarının ve sivil toplum kuruluşlarının kurduğu standları gezdiler.

Etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; "Sevgi ve hoşgörünün ocağı olan Karaman'ımızda yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırladık. Temposu yüksek bir o kadar da dolu dolu etkinlikler gerçekleştirdik. Özellikle yurt dışından farklı ülkelerden Karaman'a gelen gençleri en iyi şekilde ağırladık. Konserlerle bütün vatandaşlarımızla birlikte doyasıya eğlendik. Türk Yıldızlarının  muhteşem gösterilerini izledik ve onlarla gurur duyduk. Özetlemek gerekirse bu yıl Karaman unutulmaz bir Mayıs ayı yaşıyor. Tüm etkinlikler boyunca görev alan, bu güzel anların vatandaşlarımızla buluşturulması noktasında görev alan personelime ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Türk Dil Bayramı kutlamalarımıza bu hafta da devam ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu etkinliklere katılmaya davet ediyorum."