Karaman ve Rehberlik Araştırma Merkezinden yapılan açıklamada; “Öğrencileri evlerinde ziyaret edilmesi ve öğrencilerin çalışma ortamlarının yerinde görülmesinin insan odaklı bir eğitim anlayışının gereği olduğunun bilincindeyiz. Her öğrencinin bir değer olduğunu gelişimlerinin veli-öğretmen-öğrenci ilişkisinin sağlanmasıyla gerçekleşeceğine inanıyoruz. Öğrencilerimizin güvenini kazanmak ve başarısını arttırmak adına yaptığımız bu ziyaretlerle aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal yaşantılarını da ele almış oluyoruz. Öğrencilerimizin yaşadığı yeri, ailesini, kültürel yapısını tanıyarak onlarla ve velileri ile daha sıkı ve daha samimi ilişkiler kurmak amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.

Kurumumuz veli-öğrenci-okul birlikteliğini sağlamak ve bu olguyu sürekli güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Ziyaretlerle görevli öğretmenlerimiz ve veliler arasındaki diyalogu geliştirmeyi ve bir aile ortamı oluşturarak öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmayı amaçlıyoruz. Eğitime, öğretmen-öğrenci iletişimine yardımcı olacağına inandığımız bu ziyaretler sayesinde öğretmen, öğrenci ve velilerimizle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

 Ziyaretlerimizden büyük sevinç yaşayan engelli öğrencilerimiz, öğretmenlerimize sevgilerini onlara sarılarak gösterip, aynı sevgiyi öğretmenlerimizden de görmenin mutluluğunu yaşamışlardır. Çocuklarımızda  ben değerliyim ben önemliyim duygusu oluşmuştur.

Bu çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için her türlü çabanın harcandığını ziyaretlerimizde gördük.. Bu çocuklarımızın eğitilmesi ve hayata hazırlanması noktasında öğretmenlerimiz her türlü katkıyı veriyorlar.  Öğretmenlerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyoruz” Dedi.