Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'ndeki bir kafede düzenlenen programda, madende hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet diledi.
Bir yıl önce elim bir kaza sonucu 18 madencinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Güngör, "Bugün burada böyle bir programı yapmamızdaki amaç; bizim birlik ve beraberliğimizi madenci ailelerimizin, eşlerimizin yalnız kalmadığını bizlerin her daim devlet ve millet olarak onların yanlarında olduklarımızı göstermek" dedi.
Güngör, maden kazası sonrası her ailenin yanlarında olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bir yıl içerisinde ailelerimizin acılarını her an ve her daim paylaşmaya çalıştık. Amacımız, onların acılarını bir nebze hafifletmekti. Hiçbir zaman onların eşlerini, evlatlarını ve babalarını unutturamayız. Biz, onların evlatları, kardeşleri, babaları olmaya çalıştık. Üzerimize düşen bir şey varsa bundan sonra da her daim onların yanlarında olacağımızı belirttik."
Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen de 1 yıl önce hayatını kaybetmiş 18 madenciyi düzenlenen programla andıklarını dile getirerek, "Bizlere düşen o 18 şehidimizin geride bıraktığı evlatları başta olmak üzere eşlerine, anne ve babalarına sahip çıkmaktır. Biz bu bilinçteyiz. Hem belediye hem de kaymakamlık olarak, bu sorumluluğun yerine getirilmesi konusunda çaba sarf ediliyor" diye konuştu.
Olayda hayatını kaybeden işçilerden Ali Haznedar'ın eşi Fadime Haznedar ise hayatını kaybeden madencilere mevlit okutulacak olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
"Kömür karası ciğerimize çöktü, çıkaracağız diye uğraşıyoruz, çıkmıyor" diyen Haznedar, "Kömür karası ömür boyu da çıkmaz. Düştüğümüz yerden kalkamıyoruz. 'Düştük nasıl kalkacağız' diye düşünüyoruz. Allah kimseyi düşürmesin. Yüce Allah'ım mekanlarını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kazada hayatını kaybeden madenciler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlidin okunması sırasında bazı madenci yakınları duygulandı.