AK Parti İl Teşkilkatı Sosyal İşler Birim Başkanlığınca düzenlenen Ünlü Yazar ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba'nın katıldığı Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek konulu konferans gerçekleşti.

Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin selamlama ve açılış konuşmasıyla başlayan konferansta, Mehmet Akif Ersoy´un hayatı ve düşüncelerinden kesitler anlatan iletişim uzmanı yazar Fatih Akbaba, İstiklal Marşının mısralarındaki anlamları açıkladı.


İletişim uzmanı ve yazar Fatih Akbaba, konferansta, Mehmet Akif´in gençlik yılları ve ölümünden sonra yaşanan olumsuzluklardan bahsetti. Öldüğü zaman Akif´in ölüm haberinin basında bir satır bile yer almadığını vurgulayan Akbaba, "Önemli olan Mehmet Akif´in şiirlerini iyi okumak değil fikri ve sosyal dünyamızda Akif´in fikirlerinden hangi izler taşıdığımızın sorgulamasını yapmaktır. Hepimiz isteriz ki Akif gibi bir çocuğumuz olsun. Bunu isteyebilmek için önce Emine Şerife Hanım gibi bir anne, Tahir Efendi gibi bir baba olmak gerekir. İstiklal Marşı´nı bile yeni bir anlayış ve muhakeme yönüyle ele almanın zamanı gelmiş, hatta geçmiştir. Bu yönüyle İstiklal Marşı yeniden hem mana hem de hedeflenen amaç itibariyle üzerinde çalışma yapmamız gereken ciddi bir gönül malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. İstiklal Marşı´nı kabul edenler, saygıyla söyleyenler onun şairine öldükten sonra bir vebalı gibi davranılmış olmasını hiçbir vicdan ve mantık çerçevesinde açıklanamayacağını görmektedir. 91. yılını kutladığımız İstiklal Marşı´nın kabulünün doksanıncı yılında ´Mehmet Akif Ersoy Yılı´ ilan etmişsek bir vefadan bahsetmiş olabilir miyiz? Elbette ki bu kadar unuttuğumuz bir insanın sadece şiirini okuyarak, Akif´i iyi anladığımızı düşünüyorsak yanılırız. Bize yakışan onun fikirlerinden ve insani duruşundan faydalanmak, ailemize, toplumumuza ve devletimize katkıda bulunmaktır. İşte o zaman, Mehmet Akif Ersoy ile anlaşabiliriz." dedi.

Fatih Akbaba daha sonra İstiklal Marşı´nın geneli üzerine yorum ve düşüncelerini paylaştı.

Fatih Akbaba
İLETİŞİM UZMANI VE YAZAR
İletişim Ailede Başlar,Huzurlu Aile Formülleri ve Başucu Denemeleri Kitaplarının yazarı.Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunudur. Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütünde çalıştı. Daha sonra Gazi Üniversitesinde Öğretim  Elemanı olarak görev yaptı. Kişisel Gelişim ve İletişim alanında ulusal ve uluslararası eğitim ve konferanslar vermeye devam ediyor. Çeşitli kurum ve kuruluşlara eğitim hizmetleri vermektedir.Şu ana kadar 500´den fazla programa imza attı.