VALİ MURAT KOCA’YI ZİYARET ETTİ
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu buradaki açılış ve ziyaretini tamamlayarak daha sonra Karaman Valisi Murat Koca’yı makamında ziyaret etti. Valilik Şeref defterini imzalayan Hisarcıkoğlu’na İl Valisi Murat Koca ziyaretin anısına çeşitli hediyeler takdim etti.


TOBB’UN KARAMAN FEN LİSESİNİ İNCELEDİ
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Karaman’da inşaatı devam eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin yaptırdığı Fen Lisesi binasında incelemelerde bulundu. Burada Vali Kocave TSO Başkanı Mustafa Toktay ile birlikte inşaat sahasını hgezen Hisarcıklıoğlu yetkililerden bilgiler aldı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu daha sonra Piri Reis Kültür Merkezinde Karaman’da vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı. Törene Vali Murat Koca, Milletvekili Mevlüt Akgün, Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, sanayici ve işadamları, TSO Yönetim ve meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kültür Merkezinde sunulan ney dinletisinin ardından ödül töreninden önce bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman’dan övgüyle bahsetti.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu;
“Yunus Emre’nin İngilizce şiirlerini basıyoruz. Unesco 2013 Piri Reis dünya haritasının 500. yılı olarak ilan etmesi ile Kültürel değerlerimizi dünyaya tanıtıyoruz.


 “DOĞRU YAPILAN İŞİ ALKIŞLAYACAKSINIZ”

“Birik beraberlik olmayınca rahmet ve bereket olmuyor.”diyen Hisarcıklıoğlu, “Doğru yapılan işi alkışlayacaksınız. Markalaşmış şehirlerin arasında Vali, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, oda başkanları sivil toplum kuruluşları siyasi partilerin hepsinin yüreği Karaman deyince atıyorsa o zaman Karaman marka şehir olmuş demektir.


YILDIZ FUTBOLCU ÖRNEĞİ
Buradan Oda ve Borsa Başkanlarına diyorum ki, rahmet ve bereketle nefislerinizi bastırdığınız ölçüde yol alıyorsunuz.  Fen Lisesi Karaman’a hayırlı olsun. Her yatırımın bir riski vardır. Tek bir yatırımın riski yoktur. Oda iyiliğe yapılan yardımdır. Eğitime yapılan yardımdır. Biz bunu yapıyoruz. Türkiye’nin petrolü doğalgazı yok. Ama müthiş bir genç nüfusu var. İşte geleceğimizin teminatı onlardır.  Ödüle layık görülen kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Futbolda bu yıl UEFA teknik anlamda Ronaldo ve Messi gibi oyuncuları dünya kamuoyunda kollayın diyor. Çünkü bu tip yıldız oyuncuların varlığı ile yüz binlerce insan tribünleri dolduruyor.


Bizde bu mantık ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Türkiye’nin ekonomisinin yıldızlarını hep beraber kollayıp gözetelim diyoruz.

Türkiye’deki girişimciliğe büyük katkımız olduğuna inanıyorum. Çünkü Türkiye önümüzdeki yıl daha da zenginleşecekse ancak bu girişimcilerin sayesinde olacaktır. Bu arada israfa da dikkat etmeliyiz. Kadın girişimcilerimizin artmasına destek verelim. Bizde kızlarımızın hepsinin iyi bir eğitim almasını istiyoruz. İyi bir eş bulup evlensinler istiyoruz. Bu kızlarımız ilkokul lise üniversite okuyorlar. Kimya mühendisi çıksın, iyi bir evlilik yapsın sonra evde otursun bunları istemiyoruz.


Bizim rehberimiz Peygamberimiz diyoruz. Örneğin peygamberimizin eşi Hz. Ayşe ticaret yapardı. Peygamberimizi örnek alacaksak, kızlarımızın da kadın girişimcilerimizin de ekonomiye katkısını sağlayacağız.

Türkiye olarak zengin olmak istiyorsak girişimci sayısını artırmamız lazım. Babalara, annelere sesleniyorum. Kızlarınızı girişimci olarak yetiştirin.


Girişimciliğin kaynaklarından biri de gençler. Türkiye şu anda her yıl 750 bin kişiye iş bulmak zorunda. İstihdam olmak zorunda. Bunlara iş bulursak o zaman zenginiz.

Türk Ticaret Kanunu çıkması sağlanarak sizin cebinizden 6 milyar tl’nin çıkmasını önledik.  Meclisimize borçlar kanununda yapılan yenilik ve iyileştirmelerden dolayı teşekkür ediyoruz. Hükümetimiz ile istihdamı teşvik noktasında çalışmalar yapıyoruz. İşletmelerimize yapmış olduğumuz istidamı teşvik yakında sisteme girecek. Bu önemli bir gelişme.


“5 YILDIZLI HİZMET KALİTESİ ALIYORSUNUZ”
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının da akreditasyon başarıları ile Dünyadaki 5 yıldız statüsündeki Oda ve Borsalarla aynı hizmet verme kalitesinde olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu verdiği örnekle;

“Paris, Londra, Berlin gibi Karaman’da hizmet kalitesinde iyi bir noktaya ulaştı. Biz Karamanımızla gurur duyuyoruz. Gıda başkenti, diyoruz. Elması, bisküvisi, ihracatı ile önemli bir potansiyele sahip. Anadolu’da 1. Türkiye’de 8. sıraya yükseldi. Kayseri’den uyanık olduğunu da buradan görüyoruz. Müthiş bereketli topraklar üzerinde oturuyorsunuz. Hızlı Tren ile Konya’dan Mersine ulaşım noktasında hizmet alacaksınız. Topraklarınız sulanabiliyor. Yani Karaman hakikaten şanslı bir memleketimiz. Oda ve Borsa yönetimini de personeli ile birlikte gayretli çalışmalarından dolayı kutluyoruz.”dedi.

Hisarcıklıoğlu benzer konuşmalarının ardından “Karaman’a Değer Katanlar” konulu programda ödüle layık görülen sanayici ve işadamları ile işletmelere ödüllerini takdim etti.

İRFAN ATASEVEN FEN LİSESİ'NDEN HİSARCIKLIOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Temelli atılan ve ilimize kazandırılacak olan yeni Fen Lisesi için, İrfan Ataseven Fen Lisesi Müdürü Mesut Okur ve öğrencileri katkılarından dolayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na çiçek takdim ederek teşekkür etti..