Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen, MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) ve Kalkınma Bakanlığı işbirliğinde yürütülen "Fuar ve Kongre Merkezi" Elmaşehir Mahallesi'nde 20.035 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor.

Bodrum, Zemin, 1.Kat ve Teras Kat olarak toplam 8750 m² dir. Betonarme ve çelik yapı nizamında 500 kişilik kongre salonu yapılması planlanmıştır. Kongre merkezi aynı zamanda; toplantı, seminer, çalıştay, konferans vb. etkinliklerde kullanılabilecek multi-fonksiyon özelliğine sahip. 1500 m² Fuar Alanı da betonarme ve çelik konstrüksiyondan oluşacak. Binanın bahçesinde 12 büyük araçlık otopark, 6’sı engelli olmak üzere 118 normal araçlık otopark planlandı.

“Fuar ve Kongre Merkezi birçok ihtiyaca cevap verebilecek şekilde tasarlandı" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Çalışmaları devam eden Fuar ve Kongre Merkezi çok amaçlı organizasyonlarda kullanılabilecek özelliklere sahip olacak. Kongre, toplantı, seminer salonlarının yanı sıra açık fuar alanına sahip. Bu açık alan ihtiyaç doğrultusunda genişletilebilecek" dedi.