Gazeteci yazar Ferhat Koç son günlerin konuşulan haberine cevap verdi;
''Buradan hep yazdık, yazmaya devam edeceğiz. Dilsiz şeytan olmayacağız. Özel haber başlığı altında insanlara çamur atan gazetecilere meydanı boş bırakmayacağım. Adı geçen haber malumunuz geçtiğimiz hafta Karaman’da yok denecek seviyeye gelen Amatör Liglerde oynanan bir maçta meydana gelen usulsüzlük ile ilgili olarak karşımıza çıktı. Çıkmadı aslında futbol kamuoyunun bilgisi olan bir konuydu. Fakat malum yayın organları bunu bir olaymış gibi ‘Özel Haber’ manşetleri ile hiç alakası olmayan maçın hakeminin ve gözlemcisinin suçuymuş gibi gösterdiler. Sanki hakemin raporunu görmüş gibi birde ‘hakem raporu ve gözlemcinin raporu temiz çıktı’ şeklinde ifadelere yer vererek Karaman’ı en iyi şekilde temsil eden hakemi zan altında bırakıyor ve yıpratmaya çalışıyor. Maçın hakemi tehditlere ve dayatmalara göz yumarak raporunda belirtseydi bu haber veya olay hiç dillenmeyecek, her şey güllük gülistanlık olacaktı.

Hani Hz. Mevlana’nın bir sözü var ya; “bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adamı mı diye” sözü tekrar tam yerini buldu. Hiçbir şey bilmesem bile talimatları açar bakar öyle haberleştiririm. Ama amacım yetersiz yöneticilerin suçlarını başkalarına atmak ve bir günah keçisi bulmak olursa, hemen en konuşamayacak bir adam bulur ona sıvarım bütün suçu. Kardeşim el insaf; maçın hakeminin ne alakası var bu işlerle? Oyuna giren oyuncuyu sen yaşlısın ya da sen sahte lisanslısın diyerek kırmızı kart mı gösterecek? Hakem üzerine düşeni yapmış; bir itirazınız var mı diye sormuş, eğer itiraz olursa usulsüzlük yapan takıma -3 puan cezası verilir ve buna çanak tutan yönetici yada oyuncu kim varsa il disiplin kurulu görüşür cezasını keser. Hakemin oyun esnasında yapacağı hiç bir şey yok. Hakem genel olarak maçın oynanmasını temin etmekle sorumlu bunu bilemeyecek kadar basiretsiz olma ihtimali olamaz herhalde?! Geriye tek bir ihtimal kalıyor; bulduğu 3-5 kişiye konuşma merakı olan, konuşurken değişik tiriplere giren Karaman Amatör Liglerini bitiren yöneticileri kurtarma operasyonu olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Karaman’da genç ve amatör ligleri bitme noktasına getirenler, kısır çekişme ve koltuk sevdalarını bir an önce bırakıp futbolla halı saha dışında hiçbir ilişkileri kalmamalı. Yoksa gelecek yıl 3 takımlı bir lig bile olmayacak.

Bu skandal ve sahtecilik manşetleri atılan haberlerin muhatabı olan Karaman MHK. ve ilgili mağdurlar konunun takipçisi olarak yasal yollardan söz haklarını kullanacaklardır. Ama biz meydanın boş olmadığını ve yapılan haksızlığı dile getirerek spor kamuoyunu başıbozuklara terk etmeyeceğiz. Şimdiye kadar pozitif bir katkı sağlamayanlar kötüye giden sporda her şey güllük gülistanlıkmış ta; geçtiğimiz Pazar oynanan bu müsabakada iyi giden ligleri bu olay baltalamış gibi gösterilmesine müsaade etmeyiz. Maçın ilk yarısını oynayıp ikinci yarıya çıkmayan takımlar ve lige başlayıp devam etmeyen kulüpleri neden desteklemediniz? Neden saha komiserliği ve lisans bastırma dışında bir yapmadığınızın konuşulmasından rahatsız oluyorsunuz. Yapamıyorsan yapabilecek olanların önünü açacaksın. Eğer spora katkı sağlamaksa amacınız bir an önce elinizi eteğinizi Karaman Sporunun üzerinden çekin. Ferhat Koç