Karaman’da Galericiler Sitesinin kent dışına taşınması için başlayan yasal süre kapsamında merkezde bulunan bir kooperatife bağlı oto galericiler, Belediye’den taşınmak için süre istedi.

BAŞVAN VEKİLİ; “YETKİMİZ YOK”
Geçtiğimiz ay başında Konya yolu üzerinde yapılan Oto Galericiler Sitesinin faaliyet geçmesi ile kent merkezinde bulunan çok sayıdaki oto galerici yeni siteye taşınmasının ardından, kentte kalan galericiler için uyarılar ve yasal işlemler başlatıldı.
Kent merkezinde bulunan Kooperatif Başkanı Ali Atçeken ve çok sayıda oto galerici dün belediye binasına giderek Başkanla görüşmek istedi. Yetkililerin Encümen salonuna alması ile bir süre bekleyen galericileri dinlemek için Başkan Vekili Osman Ünüvar görüşme yaptı. Oto Galericiler, Ereğli yolu üzerinde bir alan aldıklarını ve o bölgeye galeri sitesi kurmak için 2 hafta önce Başkan Kamil Uğurlu ile yaptıkları ve 2014 Nisan ayına kadar verilen süreyi hatırlattı.

Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar;
“Şu anda kanunen insiyatif kullanamayız. Bakanlığın emri var. Valilikten gelen ilgili yazı var. Bize gelen emir ve yasal çerçevede kent merkezinden taşınmak zorundasınız. ”dedi.
Öte yandan Karaman’da Zabıta Müdürlüğü de oto galericilerden 51 kişiden 21’ine tutanak yapıldığını ve taşındığını kalan 20 kişinin de bir an önce taşınmasını beklediklerini belirtti. Oto Galericiler ise, Yeni Oto Galericiler Sitesinde bayram öncesi 500-800 TL olan kira bedellerinin şimdilerde 1000’in üstünde olduğunu belirterek veryansın etti. Galericiler görüşmenin ardından bir an önce taşınmak için çare aradıkları öğrenildi.