AK Parti il Gençlik  Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay  10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ahmet Cemal Dinçay konuşmasında şunları kaydetti;
‘’Gazeteciliğin çağımızın en dinamik ve zamanla yarışan mesleklerinden biridir.ilimizde  bu önemli göreve katkıda bulunan yerel ve ulusal basının temsilcileri olan değerli basın mensuplarımız,  kamuoyunun haber alma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmektedir. İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilimize değil, internet aracılığı ile dünyaya ulaşan güçlü basınımız, hepimiz için gurur kaynağıdır.

Dünya ile paylaştığımız bu zenginlik Karaman için büyük bir avantajdır.Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan basın meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren basınımızın, demokrasi için hayati bir öneme sahip olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. İlin sorunlarını kamuoyuna aktaran çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde işleyişine yardımcı olan gazetecilerimizin yorum ve görüşleri ilin atanmış ve seçilmişlerinin de çalışmalarına ışık tutmaktadır. Basının, kamuoyunun sesi olma görevini yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üzerinde tutması, doğru, ilkeli ve objektif habercilik anlayışından ayrılmaması büyük önem taşımaktadır.
Medyanın temel gereksinimi ve işlevinin ‘haberdar’ etmek, bireyler ve kurumlar arasında sağlıklı iletişimin sağlanmasına  vasıta  olmaktır. Medya  kuruluşlarımızın görevlerini ifa ederken, basın yayın meslek ilkelerine uygun hareket etmeleri halinde, kamuoyu nazarında saygınlıkları daha da artacaktır.‘yorumun haberin önüne geçmemesi’, ‘reyting kaygısı’ gibi sair popülist algıların; basın yayın çalışanlarını gerçek görevlerinden alıkoymaması gerektiği de bir gerçektir.

Her geçen gün değişen, dönüşen, temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere her alanda büyük ilerlemeler kat eden günümüz Türkiye’sinde, medyamız da kendini yenilemeli, çağdaş bir yayıncılık anlayışını benimsemelidir. Yerigeldiğinde  çok zor şartlarda çalışmak zorunda kalan basın mensuplarımızın  çalışmaşartlarını kolaylaştırmak, onlara desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin asli görevleri arasında yer almalıdır.  Bu duygu ve  düşüncelerle; gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan ve 10 ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen çalışan gazeteciler gününüzü kutluyor, bu işe emek ve gönül veren tüm çalışanlara; sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor; iyiye, doğruya, güzele, insanlığa hizmet etmek için çalışıp ebediyete intikal eden değerli gazetecilerimizi de şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.