Vali Murat Koca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Vali Koca yayınladığı mesajında; “ Cumhuriyetimizin kurucusu, asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 76 ncı yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 

Atatürk, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan, insanlık tarihine damga vurmuş istisna şahsiyetlerden birisidir. 

Milletimizin binlerce yıldır yaşadığı topraklardan atılmak istenildiği bir dönemde ve kendisinin “Gençliğe Hitabe”de belirttiği şartlar altında başlattığı İstiklâl Savaşını büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır. Bu büyük zaferin sonucunda da milletimizin iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. 

Hızlı değişimlerin ve çeşitli olayların yaşandığı dünyamızda birlik ve beraberliğimizi koruyarak, ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun asil Türk milletine yakışır şekilde, saygın, onurlu bir duruş sergileyerek, her şeyden önce iç huzuru sağlamaktan geçtiğini unutmamalıyız. Atalarımızdan bizlere miras kalan bu cennet vatanı daha yükseklere taşımak; Ülkemizi daha güçlü, daha müreffeh, daha etkin, uluslararası sorunlarda sözü dinlenir bir ülke haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklâl Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” dedi.