19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri, Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş,  Belediye Başkanlığını temsilen Osman Ünver, Karaman Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış birçok kamu kurum ve kuruluş müdürü, askeri personel, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları törene katıldı.

Valilik, Jandarma, Belediye ve Karaman Muharip Gaziler Derneği’nin anıta çelenk bırakmasıyla başlayan törende, saygı duruşuna duruldu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunduktan sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Karaman Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Baş yaptı.

Törene katılanlara teşekkür eden Baş, “19 Eylül Gaziler günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bugün gazi olmanın gurur ve heyecanını büyük bir coşku ile yaşıyoruz” dedi.

“BUGÜN KAHRAMANLIK GÜNÜDÜR”

“Gururla taşıdığımız Gazi unvanı Ata’mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır.” diyen Baş, sözlerini şöyle devam etti:  “19 Eylül, Kurtuluş Savaşında cepheden cepheye koşan bu güzel yurdu düşmandan temizleyip bize armağan eden İstiklal savaşı gazilerinin, dünya barışı ve insanlık uğrunda Kore de savaşan Türk’ün gücünü dünyaya bir kez daha ilan eden Kore gazilerinin, Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve ada  da Enosis hayallerini Akdeniz’in karanlık sularına gömen Kıbrıs gazilerinin, Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve tüm malul gazilerin şeref ve kahramanlık günüdür.”

“ŞEHİT VE GAZİLER TOPLUMUN ORTAK DEĞERİDİR”

Canlarını vatanına ve milletine adayan şehit ve gazilerin her zaman hatırlanması gerektiğini kaydeden Baş, “Şanlı tarihimizin zaferleri ve bu zaferlerin kahramanları hiçbir zaman unutulmamalı ve onlara gereken değer verilmeli. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine ilgisiz kalınması, tarihimizle olan bağımızı koparır. Şehit ve gazi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değeridir” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından tören sona erdi.