Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz olarak Karamanlı gençlere hizmet veren yaz spor okulları, 29 Haziran 2015 Pazartesi günü öğrencilerin yoğun katılımı eşliğinde coşkulu bir şekilde başladı. Toplam 20 farklı branşta genç öğrencilere hizmet veren Spor İl Müdürlüğü, bünyesine kazandırdığı yeni branşlardan biri olan Wushu’yu Karamanlı gençlere sevdirdi. Haftanın üç günü pazartesi, salı ve perşembe günleri saat 12.00 ile 14.00 arası Kazım Karabekir Spor Salonunda Antrenör Kadir Sefa Bayraktar nezaretinde eğitim alan genç kursiyerler, aldıkları temel eğitimler ile wushu branşının tüm inceliklerin öğreniyorlar.

Kayıtların yeni başlamış olmasına rağmen wushu branşına ilginin oldukça yüksek olduğu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde devam kayıtları devam eden wushu  branşını Karamanlı gençlerimizden yoğun ilgi gördü. Spor okullarımızda öncelikli hedefimiz çocuklarımızı sosyalleştirmek, topluma örnek kişiler olarak gelişimini sağlamak, başarılı, zeki,aktif,sağlıklı,öz güvenli bireyler olarak yetiştirmek ve zeka açısından hızlı düşünebilen bireyler yetiştirmektir. Wushu branşına yeni başlayan çocuklarımız ise öncelikle temel duruş, takla ve yumruk gibi jimnastik temeline dayalı çalışmalar yaparak yaklaşık 1 yıl içerisinde bu branşın tüm inceliklerini öğreniyorlar” diye konuştu.

Wushu nedir?

Wushu, Türkçede Vuşu diye telaffuz edilen Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Wushu, Güç iş, zor teknik ve sanat anlamına gelmektedir. Wushu, Kelime anlamı olarak savaş sanatları olarak ta bilinir

Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefi Vu Şu adı altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. İnsan karakterinin geliştirilmesi iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır.

1985'de Avrupa Vu Şu Federasyonu (E.W.F.) kurarak organize oldu. Daha sonra 1988'de Uluslararası Vu Şu Federasyonu Pekin'de kurularak daha da genişledi. Bugün 83 ülkede federasyonu bulunmaktadır.