Suruç'ta yaşanan hain saldırı ve gelen şehit haberleri üzerine genç bir grup öğlen saatlerinde Piri Reis Anıtı'nın önünden yürüyüşe başladı. Meydanda Türk Bayrağı açarak toplanan grup adına metni Faruk Oflaz okudu. Oflaz, Kobani'ye giden gençlerin Suruç'taki katliamla hayatını kaybetmesinin düşündürücü olduğuna değinerek, şu soruları sordu: "orda ölen insanlar kimlerdi? Ne yapıyorlardı? Ne için orada bulunuyorlardı? Her eyleme katılan HDP'li vekiller neden orada yoktu?"
Suruç'ta planlanan katliam ile alakalı sorular daha cevap bulmamışken, Diyarbakır'da polis ve askerlerin alçakça pusular kurularak şehit edilmelerinin bardağı taşıran  son damla olduğunu söyleyerek şunları belirtti: "Biz Türk Milliyetçileri olarak Türk Bayrağımız için her türlü sıkıntıya katlanmaya önceden olduğu gibi şimdide hazırız. Devletimizin IŞİD ve PKK kamplarına yaptığı operasyonları destekliyoruz.  Hangi görüşe sahip olursak olalım söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Türkiye'mizi karıştırmak için şer odakları harekete geçmişken, biz gençlere düşen devletimizin yanında olmaktır. 
Suruç'ta yaşanan olaylar karşısında kınama ve taziyelerde bulunan yöneticilerimiz ve sivil toplum örgütleri şehitlerimizle alakalı bir açıklama yapmaması düşündürücü bir durumdur. Herkesi görevini yapmaya davet ediyorum. Bu yaşanan olaylar karşısında Karamanımızın sessiz kalmayarak ve en azından ev ve işyerlerine bayrak asmaya davet ediyorum."
Bildirisini okuyan grup olaysız bir şekilde dağıldı.