Karaman Gençlik Kulübü Derneği, 2014-2020 yıllarını kapsayan Erasmus programı dahilinde Koordinatör, Ev sahibi ve Gönderen kuruluş olarak 2017 yılından itibaren çalışmalarına devam edecek.

Avrupa Gönüllü Hizmeti projelerini gerçekleştirmek isteyen kurumların Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onay almış olması gerekmekte. Karaman Gençlik Kulübü Derneği, Karaman’da, gençlik faaliyetlerinde bir ilki daha gerçekleştirerek 2017 yılından itibaren program kapsamında 18-30 yaş arasındaki gençleri Avrupa ülkesinde, kendi ilgili oldukları alanda 2 hafta ile 1 yıla kadar kalmalarını ve gönüllü faaliyet göstermelerini sağlayacaklar.

Dernek yönetim kurulu Başkanı Ayşe Yağmur Süzer; “Karaman Gençlik Kulübü Derneği olarak öncelikle yerelimizde, Karaman'daki gençler için çalışmalarımızı özenle devam ettirmekteyiz. Mümkün mertebe siz gençlerin farklı alanlarda kendinizi geliştirmeyi sağlayacak, uluslararası farklı deneyimler kazandıracak, yeni yerler keşfetmeyi, yeni kültürlerle ve yeni insanlarla buluşturmayı hedefleyen etkinlik, proje, eğitim gibi faaliyetlerimiz ağırlıktadır.

Bugün bu faaliyetlerimize bir yenisini daha ekleyerek sizlerin herhangi bir Avrupa ülkesinde, kendi ilgili olduğunuz alanda 2 hafta ile 1 yıla kadar kalmanızı ve gönüllü faaliyet göstermenizi sağlayan, bütün masrafları Avrupa Komisyonu, Türkiye Ulusal Ajansı aracılığıyla derneğimiz tarafından karşılanan "Avrupa Gönüllü Hizmeti" ne katılmanızı sağlayacak olan ilk adımı atmış bulunuyoruz. Resmi olarak Koordinatör, Evsahibi ve Gönderen kuruluş olmak için başvurumuz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir.

Sizlerin, Karaman'da "Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH,EVS)” projelerine katılımınızı sağlayacak İlk ve Tek kurum olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Karlı bu havalarda sizleri kulübümüze çaya, sohbete ve fırsatlar hakkında konuşmaya davet ediyoruz.” dedi.

Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH, EVS) hakkında ayrıntılı bilgi ;

1-) http://www.ua.gov.tr/…/gen%C3%A7lik-prog…/40_soruda_agh.pdf…

2-) http://avrupagonulluhizmeti.com/