Gerçekleştirilen programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Ali Koçak, Müdür Yardımcıları Ata Altınsoy, Mustafa Özel, Gençlik Merkezi personeli, Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 9/A öğrencisi Tunahan Balayır’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen;” Kutlu Doğum, yüreklerimizin, ülkemizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın merhametle onarılmasına vesile olsun. Biz muhabbet ile Muhammed’i birleştirmiş, muhabbet ile Muhammed’i asla birbirinden ayırmayan bir kültürün, bir medeniyetin çocuklarıyız.
Takdir edersiniz ki peygamber sevgisi nerede ve ne zaman insanlığın gönlünde taç kurmuş ise orada bereket, rahmet, afiyet ve huzur hükümran olmuştur. Ve ne acıdır ki ne zaman yüreklerden habibullah sevgisi başladı ise merhametin, şaşırtıcı bir hızla hayatın her alanından çekilmeye başladığını, insanla en derin anlamına kavuşan bu kıymetli duygudan boşalan yeri, şiddet, öfke ve zorbalık gibi insanoğlunun ortak aklı tarafından asla tasvip edilmeyen olumsuz duyguların doldurduğunu görmek, üzücü olduğu kadar maalesef yadsınamaz bir gerçek olmuştur. Bütün zaman ve mekanlarınızın yeniden doğuşlara vesile olmasını temenni eder; son nefesinize kadar yüreğinizden Allah korkusu ve Peygamber sevgisi eksik olmasın dilerim” dedi. 
Çeşitli ilahilerin seslendirildiği programda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İbrahim Tuncel Kutlu Doğum teması üzerine sohbette bulundu. Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin Naat-ı Şerif ve şiir dinletileri ile duygusal anların yaşandığı program ney ve ilahi dinletileri ile devam etti. Programa katılan davetliler, Peygamber sevdalılarını bir araya toplayarak böyle güzel bir program düzenleyen Gençlik Merkezi ve Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi personellerine teşekkür ettiler.
Yaklaşık bir buçuk saat devam eden program gençlik merkezi liderlerinin gül lokumu ikramlarının ardından sona erdi.