Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri, Hz. Mevlana’nın Vuslata erişinin 741. Yıldönümünde Hz. Mevlana’yı Anlama ve Anma Programı gerçekleştirdi.

Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen programa, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Aslan Yıldız, Osman Selçuk Akbaş, Gençlik Merkezi Sorumlusu Fahrettin Bozkaya,  İl Müdürlüğü personeli,GençlikMerkezi üye ve gönüllüleri katıldı. Program Hz. Mevlana'nın hayatını anlatan tanıtım filmi ile başladı.

Gençlik Merkezleri tarafından hazırlanan programa konuşmacı olarak katılan Karaman İmam Hatip Lisesi Tarih öğretmeni Mahmut Zengin, bu hafta vesilesi ile gençler arasında Mevlana düşüncesinde sevgi, saygı, hoşgörü bilincini yaygınlaştırmak olduğunu dile getirerek; Mevlana'nın hayat serüveni kadar insanlık mertebelerini de özetlediği Hamdım,Piştim,Yandım cümlesinin önemine vurgu yaptı.

Duygu dolu anların yaşandığı programda Gençlik Merkezi gönüllü liderlerinden Muhammed Mustafa Arı’nın Mevlana'nın "Etme" şiiri, Gençlik Merkezi Resim-Sanat eğitmeni Abdurrahman Saltan’ın Mevlana'nın Sözlerinden oluşan dinletisi ve Gençlik Merkezi ney eğitmeni Hakkı Küçükşen’in ney dinletisi büyük beğeni topladı.

Program, Gençlik Merkezi def grubu eşliğinde yapılan Semazen gösterisinin gönüllere verdiği manevi huzurla son bulurken, Gençlik Merkezlerinin gelen misafirler için hazırlamış oldukları Mevlana Şekerleri ikram edildi.