araman Milletvekili Mevlüt AKGÜN, Karaman AK Part İl Başkanı  Kerim DERELİ ve ekibi, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye ULU, İdari ve Mali İşler Başkanı Mehmet YAVUZ, Karaman Devlet Hastanesi Başhekim Yard. Op. Dr. Mehmet UYSAL ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Songül KAYA, Karaman Devlet Hastanesi Doğumevi Ek binasında; 21- 28 Nisan Ebeler Haftası olması sebebiyle ebeleri tek tek ziyaret ederek, karanfil takdiminde bulundular.


Ayrıca ertesi günün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması nedeniyle; hastanemizde tedavi gören çocuklarımıza, oyuncak, şeker, bayrak ve balon hediye eden Milletvekili Mevlüt AKGÜN, hastalarımızla ve çalışanlarımızla sohbet ederek, sağlık hizmetlerinden duyulan memnuniyetten dolayı çalışanlarımıza teşekkür etti.
Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN, hastaların tedavi süreçlerini, çalışan personeller sayesinde rahat ve güvenli geçirdiklerini belirterek; “ Karaman ilindeki sağlık hizmetlerinden duyulan memnuniyet sizlerin eseridir. Sizlerin bu denli verimli ve fedakarca çalışmalarınızın hakkını yeterince veremiyor olabiliriz fakat hastaların duaları, Allah rızasını almanız, sizler için en büyük kazançtır. Güler yüzlü personel ile memnuniyetin buluştuğu bu hastanede bulunmaktan dolayı kıvanç duydum”  dedi.
Ebelerimizi dinleyerek, onlara her konuda destek olacaklarını belirten Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye ULU sözlerine şöyle devam etti: “Ebelik mesleği bilinen en eski mesleklerdendir. Kadınların sadece doğum anında değil, doğum öncesinde, sonrasında ve hatta ilköğrenimine başlamadan önce aşılarına kadar takip eden, hem annenin hem de çocuğun yanında olarak onlara her konuda yardımcı olan, çok yönlü ve her an ihtiyaç duyulan belki de en kutsal meslek grubudur. Bizler de Karaman halkına hizmet için buradayız ve hepinizin bu uğurda canla başla çalıştığınızı biliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu meşakkatli yolda, bu kutsal görevde, mesai saati gözetmeksizin, 7/ 24 her daim görevini eksiksiz yapma bilinciyle hizmet veren tüm arkadaşlarımızın günü kutlu olsun. ” diyerek sözlerini tamamladı. Karanfillerini alan ebelerimiz ve hastalarımız mutluluklarını dile getirerek, unutulmadıkları için memnuniyetlerini belirttiler.

Bizler de bu vesileyle, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sabır, özveri, gayret ve sevgiyle mesleklerini icra etmeye çalışan tüm ebe arkadaşlarımızın 21- 28 Nisan Ebeler Haftası’nı en içten dileklerimizle kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyoruz.