Öğrenciler  ailelerini hem heyecanlandırdı hem duygulandırdı
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu öğrencileri Pirireis Kültür Merkezi’nde bir program düzenledi. Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ve Milli Eğitim Şube Müdürü Selmani Karaçam’ın da hazır bulunduğu program Muhammet Akif Arısoy’un Kuranı Kerim Tilaveti ve okul öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği salâvatı şerif ve ilahilerle başladı.
Yağmur ve Medine’nin Gülü adlı şiirlerinin okunduğu gecede, Musab Bin Ümeyir ile Efendimizi (S.A.V.) Medine'ye davet eden heyette bulunmasıyla İslâm tarihine şerefle geçen Hz.Nesibe’nin hayatından kesitlerin öğrenciler tarafından anlatıldı.
Öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği program Asrı Saadetten kesitlerin tiyatro oyunu şeklinde sahnelenmesi ile devam etti.
Gecede 6.sınıf öğrencisi Didar Yılmaz’ın çaldığı kemanla eşlik ettiği, okul korosunun seslendirdiği ‘Sevdim Seni Mabuduma’ parçası ile öğrencilerin Peygamber Duası öğrenci velilerini duygulandırdı.
 
Program Sonsuz Nur ve Namı Celili Muhammedi kliplerinin sunumu ile sona erdi.
Öğrencilerin geçmiş yıllara nazaran farklı bir program düzenlediğini belirten Okul Müdürü Tanju Yıldırım, Kutsal Emanetler Sergisi ile öğrencilerin tüm misafirlere ikram ettiği hadisi şerif yazılı güllerin geceye farklı bir renk getirdiğini belirtti. Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle öğretmen ve öğrencilerin 7 milyon 100 bin salâvatı şerif getirdiğini dile getirerek, Peygamber Efendimizin en güzel şekilde yad edildiğini belirtti. Yıldırım, tüm öğrencilerin babalarının Nisan ayı sonlarında İbrahim Canan’ın Aile Reisi Ve Baba Olarak Hazreti Peygamber (Sav) kitabından sınava gireceklerini belirterek “Bu tür etkinliklerle amacımız öğrenci, öğretmen ve veli diyalogunu en iyi şekilde sağlamak ve bunu yaparken birlik ve beraberliği sağlamaktır. “ dedi.