Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“Karamanımızı tarım ve hayvancılıkta daha ileri noktalara taşımak amacı ile yaptığımız çalışmalar köylerimizi ilgilendiren Dünya Bankası destekli Göksu Havzası Projesi’nin çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bu proje kapsamında; köylerimizde su kaynaklarımızın değerlendirilmesi, erozyon kontrolü, modern bahçeciliğin desteklenmesi, ücretsiz fidan dağıtımı, meyveciliğin geliştirilmesi gibi desteklemeler söz konusu olacaktır.

Bu amaçla;
14 Ocak Pazartesi günü ilimize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Sayın Dr. Gürsel Küsek ve heyeti ile ilimizi ziyarete gelmiş ve Göksu Havzası birlikte ziyaret edilmiştir.

Akabinde ilimizin hayvancılık potansiyeline büyük katkı verecek olan Hayvancılık OSB bölgesinde incelemelerde bulunulmuş ve Bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde Hayvancılık OSB’nin yatırım programına alınmasına karar verilmiştir.

Hayvancılık OSB’nin tahmin edilen alanın gerek hayvansal üretim, gerekse bu işin yürütüleceği OSB açısından çok uygun bir yer olduğu bizzat Tarım Reformu Genel Müdürümüz tarafından teyit edilmiştir.

Daha sonra, Karaman’da hızla devam eden, toplulaştırma çalışmalarını yerinde görmek amacı ile Kızık Köyüne geçip uygulama alanları ve yapılan çalışmalar incelenmiştir. Karamanımız toplulaştırma çalışmaları açısından Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olup ihalesi yeni yapılan Kazımkarabekir ve köyleri de dikkate alındığında ilimizin önemli bir kısmının da tarım arazileri toplulaştırılmış olacaktır. Bu durum hem tarımsal üretimin verimini artıracak hem de girdi maliyetlerini azaltacaktır. Ayrıca, 2013 yılında, Ayrancı ilimizin 13 köyü ile birlikte toplulaştırma yapılması için çalışmalar devam etmektedir.

Yine, bu ziyaret esnasında ilimize ait Narlıdere Köyü’nün Kırsal Kalkınma Projesinde yer alan seralar gezilmiş ve küçük alanlarda köylülerimizin üretim yapma yerleri görüşmüştür.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yapılan bu ziyaret hem Göksu Vadisi Projesinin hayata geçirilmesinde hem de Hayvancılık OSB’nin yatırım programına alınması açısından verimli bir ziyaret olmuştur. Her iki projenin hayata geçmesi ile Karamanımız tarımsal ve hayvansal üretim açısından önemli bir gelişme kaydedecektir.

Projelerin hayata geçirilmesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın M. Mehdi EKER başta olmak üzere, Tarım Reformu Genel Müdürümüz Sayın Gürsel Bey’e ve emeği geçen tüm yetkililere Karaman Halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.